Borsa İstanbul'a NATO ve F-16 dopingi

Borsa dün rekor seviye ile kapanış yaparken, bugün de güne yükselişle başladı. 8 bin 500 puanın üzerinde işlem göre borsada, kısa vadede 9 bin 200 puan yolculuğu başlayacak.

GİRİŞ 01.02.2024 12:53 GÜNCELLEME 01.02.2024 12:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Borsa tarihi rekorunu tazeledi. BIST 100 endeksi güne yüzde 0,21 yükselişle 8 bin 514 puandan başladı. 

Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede, borsada kısa vadede 9 bin 200 puan yolculuğunun başlayacağını belirtti. 

BORSA İÇİN YENİ ZİRVE TAHMİNİ

Özellikle Eylül ayından beri 7 bin 500 - 8 bin 500 puan aralığında dengeli bir piyasa olduğuna işaret eden Kuru, son iki haftadır hem ekonomik hem de siyasi anlamda borsa lehine gelişmeler olduğuna dikkat çekti.

Mevduat faizlerinin aşağıya gerilemesinin ve uygulanan ekonomi politikalarına güvenin artmasının borsaya pozitif yansıdığını belirten Kuru, Kasım-Aralık döneminde 3 milyar dolar net yabancı girişi olduğunu ifade etti.

"Siyasi ve jeopolitik noktada da özellikle Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya girişini onaylaması ve ABD'nin F-16 kararı piyasalara olumlu yansıyan diğer gelişmeler" diye konuştu.

Kritik 8 bin 500 puan seviyesinin aşılmasının öneminin altını çizen Kuru, "Borsanın kısa vadede 9 bin 200 puana doğru hareket etmesini bekliyoruz" dedi. Yatırımcılara tavsiyede bulunan Kuru, 8 bin 400 ve 8 bin 500 puan seviyesinin güçlü destek bölgesi olduğunu söyledi.

GRAM ALTINDA 3 BİN TL TAHMİNİ

Ekim ayından itibaren piyasaların Fed'in faiz indirimine Mart ayında başlayacağını fiyatladığını ancak Powell'ın faiz indirimlerine daha geç başlayacağına dair mesaj verdiğini hatırlattı. Fed'in bu yıl 6 kez değil 3 ya da 4 kez faiz indirimine gitmesini öngördüklerini belirten Kuru, faiz indirimlerinin altın fiyatlarına pozitif yansıyacağına işaret etti. Ons altında 2 bin dolar seviyesinin önemli direnç seviyesini olduğunu ifade eden Kuru, gram altına ilişkin beklentileri de açıkladı. Yılın tamamında gram altının 3 bin liraya kadar yükselmesini öngördüklerini belirten Kuru, altın fiyatlarında her geri çekilmenin de alım fırsatı olacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 8
  • Birisi 3 ay önce Şikayet Et
    Merkez bankası doları baskiliyor seçime kadar sonra gör doları sonra enflasyonu gör.
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Doların yükselmesi enflasyonu artırır doların yükselmesini nekadar seven varmış bizim ülkemizde şimdi 45 olsun diyorlar paramız değersiz kagat parçası oldu parmiza çok yazık oldu
    Cevapla
  • İbrahim.k 3 ay önce Şikayet Et
    Altın döviz al , bu merete bulaşmayın , bir haber geliyor birgunde batiyorsunuz.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    SSK bagkur zam farklarını bekliyoz
    Cevapla
  • Serhat 3 ay önce Şikayet Et
    Amerika batıyor ondan medet umuyorsunuz
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Hahahaha... memlekette ne komik insanlar var. Bunları nelere inandırmışlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle