Faiz indirimi beklentileri öteleniyor!

ABD Merkez Bankası, dün politika faizini beklentiler dahilinde sabit tuttu. Başkan Powell, erken faiz indiriminin mümkün olmadığını belirtti. Finans kuruluşları da faize yönelik beklentilerini değiştirmeye başladı.

Faiz indirimi beklentileri öteleniyor!
Faiz indirimi beklentileri öteleniyor!
GİRİŞ 01.02.2024 11:29 GÜNCELLEME 01.02.2024 14:59

ABD Merkez Bankası (Fed), dün politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmedi ve yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Fed Başkanı Jerome Powell da faiz indirimlerinin yakın olmadığının sinyalini verdi.

Faiz indirimlerinin mart ayında başlamasının olası olmadığını belirten Powell, "Politika faizi muhtemelen zirvede, ekonominin de beklendiği gibi seyretmesi durumunda, bu yıl faiz indirimlerine başlamanın uygun olacağına inanıyoruz" dedi.

Fed'in mesajlarının ardından faize yönelik beklentiler de ötelenmeye başladı.

Goldman Sachs, mart ayında beklediği ilk faiz indirimini mayıs ayı olarak güncelledi. Goldman, bu yıl 25 baz puanlık 5 faiz indirimi tahminini korudu. Banka, mayıs-eylül döneminde dört faiz indirimi, aralık ayında ise son indirimi bekliyor.

BlackRock da Fed'in faiz indirimine mayıs ayında başlayacağı öngörüsünde bulundu. BlackRock yöneticisi Neeraj Seth, Fed'in mayıs ayından itibaren faizi gevşetmeye başlamasını beklediklerini söyledi.

CME FedWatch Tool'a göre martı ayında yatırımcıların yüzde 65'i faizlerin sabit kalmasını bekliyor. Mayıs ayında 25 baz puanlık indirim beklentisi ise yüzde 62 civarında fiyatlanıyor.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.