Deniz suyu sıcaklığı düşmedi, hamsi Gürcistan’a kaçtı

Hava sıcaklıkları deniz suyunu etkiledi. Deniz suyunun sıcaklığı düşmeyince hamsi de Gürcistan’a kaçtı.

Deniz suyu sıcaklığı düşmedi, hamsi Gürcistan’a kaçtı
Deniz suyu sıcaklığı düşmedi, hamsi Gürcistan’a kaçtı
GİRİŞ 31.01.2024 21:20 GÜNCELLEME 31.01.2024 21:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Karadeniz’de deniz suyu sıcaklığının 15 derecenin altına inmemesi sebebi ile balıklar yönünü soğuk sulara çevirdi. Sezona bollukla başlayan hamsi ise Gürcistan’a kaçtı.

Denizde ki çeşitlilik azalınca fiyatlarda yükselişe geçti. Balıkçı Tuncay Kılıç, “Şu anda kıtlık yaşıyoruz. İklim değişikliği ciddi anlamda bizi vurdu. Çok az sayıda balık var. Hamsi yok denecek kadar az. Sezon başında epey boldu. Umudumuz havaların biraz daha toparlanması. Temennimiz çeşitliliğin bollaşması” şeklinde konuştu.

“Balık Gürcistan’a kaçtı”

Deniz suyu sıcaklığının yüksek olması sebebiyle balığın soğuk sulara kaçtığını dile getiren Balıkçı Tuncay Kılıç, “Piyasaların ne zaman düzeleceği hakkında bir şey söyleyemeyiz. Havaların düzelmesini bekliyoruz. Şu an Ocak ayındayız. Birinci ay bitiyor. Baharla kışı aynı anda yaşıyormuşuz gibiyiz. Otomatikman denizi etkiliyor. Denizin su sıcaklığı yüksek. Zaten hamsi soğuk sulara yani Gürcistan’a kaçtı. Diğer balıklarda da çok çeşitlilik yok. Bekliyoruz umutluyuz” ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Mehdi 3 ay önce Şikayet Et
    Madem yedirmiyorsunuz yedirenlere gitsin. Açılmadınız denizlere pahalansın diye. Çalışmadan zengin olma hastalığına yakalananlara balık yok.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Gürcistan'nı işgal edelim
    Cevapla
  • Alim 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA
    Cevapla
  • Vanlı 3 ay önce Şikayet Et
    Zam yapmak için bahane bunlar yok soğusun lezzetli olur, soğuyunca da kaçtı. Ahlaksız herifler.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ne hamsiymis bee...gündüz Gürcistan'dan giriyo fiyatlar iğne ucu kadar iniyo gece Gürcistan'a kaçıyor bakmışsın ki fiyatlar uçmuş....yersen tabiii
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle