Yeniden inşa edilebilir! Türkiye Ukrayna ile görüşmelere başladı!

İstanbul'da gerçekleştirilen Ukrayna'nın Yeniden İnşası Forumu kapsamında Türkiye'nin Ukrayna'nın zarar gören alt yapısını yeniden inşa etme konusu ele aldı. Toplantıya Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Bakan Uraloğlu katıldı.

Yeniden inşa edilebilir! Türkiye Ukrayna ile görüşmelere başladı!
Yeniden inşa edilebilir! Türkiye Ukrayna ile görüşmelere başladı!
GİRİŞ 31.01.2024 14:49 GÜNCELLEME 31.01.2024 14:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ukrayna'nın Yeniden İnşası Forumu öncesinde Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Altyapı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Oleksandr Kubrakov'un başkanlığındaki heyetle bir araya geldi.

Ukrayna'nın Yeniden İnşası Forumu, Bolat, Uraloğlu ve Kubrakov'un yanı sıra Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve iki ülkeden çok sayıda temsilcinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Ukrayna'nın altyapısının ele alındığı forumda, Türkiye ve Ukrayna'dan kurumlar, faaliyet gösterdikleri alanlarla ilgili sunumlar yapacak.

Bolat ve Uraloğlu, forum öncesinde Ukraynalı heyetle görüştü.

"EKONOMİK İLİŞKİLERİ GELİŞTİRME KONUSUNDA ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDUK"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kubrakov ile bir araya geldikleri toplantıyı değerlendirdi.

İstanbul'da gerçekleştirdikleri kapsamlı görüşmede, Ukrayna'nın yeniden inşasında Türkiye'nin rolünü ele aldıklarını belirten Bolat, şunları kaydetti:

"Türk müteahhitlerinin bugüne kadar dünyanın çeşitli bölgelerinde yürüttüğü başarılı projelerinden doğan tecrübemiz, Ukrayna'nın zarar görmüş altyapı ve üstyapısının yeniden inşası başta olmak üzere, iki ülke arasındaki işbirliğinin temel taşlarından birini teşkil edecek. Kubrakov ile ayrıca karşılıklı ticaret hacmimizi artırma ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirme konularında önemli değerlendirmelerde bulunduk."

Bolat, Kubrakov ile gerçekleştirdikleri görüşmenin, Türkiye ve Ukrayna arasındaki ekonomik ve stratejik ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

"UKRAYNA'YA HER DAİM DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da "Köklü tarihi dostluk bağlarımıza dayalı ilişkilerimizi temel alan bir görüşme gerçekleştirdik. Ukrayna'ya her daim desteğimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    hep yahudi hiristiyan konusun filistinde katledilen terör devleti isralin yakip yıktığı insanligin müslümanları konuşmayın filistininde biten Müslümanlığı insanlığı nasil tamir edeceksiniz
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Filistin'in zarar gören farklı bir deyişle yerle bir edilen alt yapı üst yapı manevi yapı ne derseniz deyin, bu nasıl tamir edilecek? Neye göre hareket edecek bu müslüman alemi!!!
    Cevapla
  • Özgürcü 3 ay önce Şikayet Et
    Savaş bittimi ki yeniden inşa etmek konuşuluyor
    Cevapla
  • Gaye 3 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna bize destek verecek.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bu tür toplantılar ırak Suriye Libya ile de oldu ama hiç birşey olmadı
    Cevapla