Rus gazında yeni kriz kapıda: Tüm lojistik zincirler değişebilir

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın Rusya ile doğal gaz transit anlaşmasının süresini uzatmaması halinde gazın Avrupa'ya nasıl gönderileceğinin belirsizlik oluşturacağını, bunun tüm lojistik zincirleri etkileyebileceğini söyledi.

GİRİŞ 31.01.2024 16:01 GÜNCELLEME 31.01.2024 16:15
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Novak, başkent Moskova'da gazetecilere küresel enerji sektöründeki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

'İNDİRİM AZALACAK'

Rusya'nın Ural petrolüne yaptığı indirim oranının, yaptırımlar doğrultusunda değişiklik gösterdiğini belirten Novak, "2022'de ve geçen yılın başında indirim oranı artmıştı. Şimdi de 2023'ün sonunda açıklanan yaptırımların etkisi oldu." dedi.

Söz konusu durumun doğal bir süreç olduğuna işaret eden Novak, "Süreç oturdukça ve piyasa sakinleştikçe indirimin de azalacağından eminim." ifadesini kullandı.

UKRAYNA İLE GÖRÜŞME YOK

Küresel petrol talebinin bu yıl günlük 2 milyon varil düzeyinde artmasının beklendiğini belirten Novak, "Piyasadaki mevcut fiyatlar durumu doğru bir şekilde yansıtıyor." dedi.

Novak, yıl sonu itibarıyla durdurulması beklenen Ukrayna üzerinden Avrupa'ya Rus gazı sevkiyatıyla ilgili "Şu anda Ukrayna ve Avrupa ile bu konuda görüşme yok." dedi.

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rus doğal gazının Ukrayna üzerinden Avrupa'ya akışını sağlayan anlaşmaların 2024 sonrası için uzatılmayacağını duyurmuştu.

 Dmitriy Peskov

"LOJİSTİK ZİNCİRLERDE DEĞİŞİKLİĞE NEDEN OLUR"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın Rusya ile doğal gaz transit anlaşmasının süresini uzatmaması halinde gazın Avrupa'ya nasıl gönderileceğinin belirsizlik yaratacağını ifade ederek, "Bu durum elbette tüm lojistik zincirlerde değişikliğe neden olur." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • muro 2 ay önce Şikayet Et
    anlamadigim sey usa avrupa rusya gaz petrol bir sey almiyorum der amma aliyor neymis direk alinmaz amma araci olur ise sorun yok gemi ile alirsan sorun yok tam komedi ayni yere cikiyor zaten
    Cevapla
  • Theather 2 ay önce Şikayet Et
    Kuzey Yıldızı rumuzlu arkadaş. Ukraynada yaşiyan birisi olarak , Amerika , İngiltere ve AB ülkeleri demek istiyorsun yani Savaş dan , kandan, beslenen emperyalleri Dünya sanıyorsun ne içiyordun metak ediyorum , Halkı nın büyük kısmı bile savaşı desteklemiyorken ,
    Cevapla
  • MUZTAVA 2 ay önce Şikayet Et
    Rusya avrupayi resmen Türklere teslim ediyor.Trakyadki gaz depolarindaki cali$mada zaten hizlanmi$ resim cok belli.Avrupaya gaz Türkiyeden gidecek.-)
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Avrupa'nın dogalgazını tamamen kesin. Bu kokuşmuş medeniyet donsunki kokusu daha fazla yayılmasın.
    Cevapla
  • Sivasspor 2 ay önce Şikayet Et
    Bu tür spekülatif başlıklar kriz kapıda gibi haberler içerideki vurguncuları motive ediyor.ukrayna iki yıldır savaşta ama ekonomik krizi biz çekiyoruz.sanki dünyada her olumsuz gelişmenin merkezinde Türkiye varmış gibi hava oluşturuluyor.her şeyin ucunu türkiyeye bağlamak sevdasından vazgeçin artık
    Cevapla
  • Gurbetçi 2 ay önce Şikayet Et
    Kuzey yıldızına. Sanirim aleme çok daliyorsun. Abd. Diyorki ben. Jandarmayım ne. Dersem o. Ab. Batıyor bunlar zoraki istekler istersen bir araştır. Mesala. Avrupanin amiral gemisi Almanya. Batıyor. Hollanda. Öyle. Belçika öyle. Fransa. Öyle. Bu saydıklarım jandarmanin atadıgı. Onbaşilar
    Cevapla
  • Kuzey yıldızı 2 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar boş bir konuşma.. Tüm Dünya Ukrayna yı destekliyor sanırım bu yorumu yazarken uykun var dı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle