Eşi benzeri olmayan sevkiyat! Akkuyu NGS için Türkiye'ye doğru yola çıktı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 1. güç ünitesi için üretilen ekipmanlar, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde bulunan donmuş Neva Nehri'nin üzerinden açılan köprüler aracılığıyla geçirildi.

GİRİŞ 31.01.2024 12:24 GÜNCELLEME 31.01.2024 12:25
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'dan yapılan açıklamaya göre, iki yatay nem ayrıştırıcı ve yeniden ısıtıcı sistemden oluşan ekipmanın nehirden geçirilebilmesi için gerçekleştirilen operasyona üç buzkıran ve iki römorkörün yanı sıra özel müdahale araçları da eşlik etti.

St. Petersburg'da genellikle yaz aylarında gemilerin geçişi için açılan köprüler, bu operasyonla Akkuyu NGS için kış şartlarında açılmış oldu.

Rosatom'un makine yapım bölümünün bir parçası olan Izhora Fabrikası'nın Üretim Direktörü Pavel Kosterin, Neva Nehri boyunca kış aylarında yapılacak sevkiyatın çok karmaşık bir lojistik operasyon olduğunu belirterek, "İlk kez başa çıkmamız gereken pek çok sorunla karşı karşıya kaldık. İskeleden St. Petersburg’un Büyük Limanı'na kadar yolculuğu konforlu ve güvenli hale getirmek için birçok kuruluş görev yaptı. Petersburg yetkililerine ve karmaşık meselelerin çözümünde bize yardımcı olan tüm kuruluşlara minnettarız." ifadelerini kullandı.

Limandan sevk edilen ekipman yakında Akkuyu NGS şantiyesine teslim edilecek.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 94
  • Hans 2 ay önce Şikayet Et
    Ula Putin hakikaten yanına bir kaç S500 olun la ne var...
    Cevapla
  • Baba yorgun54 2 ay önce Şikayet Et
    15 temmuz öncesi Alman ve Hollanda patriyot savunma sistemlerini geri çekti TSK ve devletimiz ABD den parası ile istemesine rahmen verilmedi..! Müttefiklerimiz tarafından savunmasız bırakıldık bu sebebten Rusya'dan S 400 ler alındı..! Anadolu corafyasında bir çok devletin gözü var.. PKK PYD vs tüm bunları destekleyen besleyen ülkeler âşikârdır.. Devlet var gam yok sahip çıkacağız
    Cevapla
  • No name no face 2 ay önce Şikayet Et
    Vatandaş oğuz, sen milli emlak hesaplarına mı baktın? Hangi yetkiyle? Öyle bir şey herkese açık mı? Yahu, saafi rüzgârsınız beee!!!
    Cevapla
  • Vatandaş Oğuz 3 ay önce Şikayet Et
    Çıkacağız bunda zerre kadar şüpheniz olmasın,lakin bu santralin rus müdürü ne dedi bu santral Rusya'nın Türkiye'nin burada hakkı yok dedi o nasıl olacak pekâlâ, topraklarımız satılıyor yabancılara inanmayan milli emlak'a baksın
    Cevapla
  • Yok 3 ay önce Şikayet Et
    Corafya .d
    Cevapla
  • Mert 3 ay önce Şikayet Et
    Ne alaka gardaş la
    Cevapla
  • Kişi 2 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar safsınız
    Cevapla
  • Asım 2 ay önce Şikayet Et
    Hazır gelirken yanına birkaç set daha S400 konulabilirdi.
    Cevapla
  • türkiye 2 ay önce Şikayet Et
    f35 satışını akamete uğratmak için s400 satışına onay veren de rusya ve onun türkiye deki uzantılarıdır.türkiye ne gördüyse ne aldıysa fazlasını abd den almıştır,ab den almıştır nankör olmaya gerek yok,ne ekersen onu biçersin.türkiye nin şuanki çizgisinin abd ile olan çok önemli projeleri akamete uğrattığını da görmek lazım.sonuçta biz nato üyesiyiz ab aday ülkeyiz abd ile müttefikiz.
    Cevapla
  • Omer 2 ay önce Şikayet Et
    Sen rüya görüyorsunu
    Cevapla
  • birol 2 ay önce Şikayet Et
    sen hangi kafayı yaşıyosun kardeş ne müttefiki ne aday ülkesi
    Cevapla
  • Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    İyide bize ne zaman nerde faydalı oldular 60 yıldır dediklerini yapmamıza rağmen hala lafta verdikleri sözler bu gerçeğine bilmeli öyle degilmi
    Cevapla
  • Volkan Mor 3 ay önce Şikayet Et
    Sen mandacı bir insansin
    Cevapla
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Sen önce İskenderun Demir çelik hikayesini bir oku derim.
    Cevapla
  • Ersin 3 ay önce Şikayet Et
    Ne geldiyse başımıza bu Abd yüzünden geldi Terör örgütlerinden tut türkiyedeki bütün darbeleri onlar yaptı.Marshall yardımı denen sömürücü yardımından itibaren başımız beladan kurtulmadı kıbrısta gördük müttefikikliği,suriye de rus uçağı düşünce ruslardan önce onlar bizi arkadan vurarak o ikinizinarasındaki meshele diyerek geri çekildi Bırakalım F35 vermesinler o uçaklar işimize yaramaz.
    Cevapla
  • Hehe 3 ay önce Şikayet Et
    Kurtulus savaşında altın silah yardımı yapti.butundemir çelik fabrikalari,seker fabrikalari hepsini rusya yaptı. Usa,bati ne yaptı darbeler.somuru. biz rusyayla komsuyuz.usa,bati dan daha çok seviyoruz.
    Cevapla
  • AtlıGeliyorAtlı 2 ay önce Şikayet Et
    Peki tüm bu yazdıklarınıza karşı neden NATO'ya girdik, bizi NATO'ya girmeye iten sebep neydi? Türk devlet aklının o zaman için devletimizin çıkarına karar verdiğinden şüphe yoktur. NATO'ya girmemizdeki sebepleri yazan yazıları bir zahmet okuyun. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamayız. Önce bu konuda bilgi sahibi olun.
    Cevapla
  • Ahmerderdogms 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiyenin %90 nı Rusya ile iyi geçinmekten yana..
    Cevapla
  • Halı 3 ay önce Şikayet Et
    İstanbula erzuruma gelip bizi katleden Ruslardı Türk,ün türkten başka dostu yoktur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle