Depremzedeye kira yardımı uzatılıyor

Depremzedelere ödenen hane başı kira desteği ödemesinin bu yıl sonuna kadar uzatılması planlanıyor. Yeni evlerine geçen afetzedelere ise yardım kesilecek.

Depremzedeye kira yardımı uzatılıyor
Depremzedeye kira yardımı uzatılıyor
GİRİŞ 31.01.2024 09:43 GÜNCELLEME 31.01.2024 11:15
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Tüm Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat depreminin yıl dönümüne sayılı günler kaldı. 11 ili etkileyen depremde evsiz kalan afetzedelere AFAD, bir yıl süreyle hane başı kira yardımı ödemesi gerçekleştirdi. Hane başı kira yardımı ödeme süresinin uzatılıp uzatılmayacağı merak konusuydu.

Sabah'ın ulaştığı bilgilere göre hane başı kira desteği ödemesinin bu yıl sonuna kadar uzatılması planlanıyor. Yeni evlerine geçen afetzedelere ise yardım kesilecek.

14 MİLYAR TL YARDIM

AFAD, bugüne kadar depremzedelere 14 milyar 452 milyon 608 bin 500 TL hane başı kira yardımı ödemesi gerçekleştirdi. Ocak ayı itibarıyla ev sahibi depremzedelere yapılan kira yardımı ödemesi 5 bin TL'den 7.500 TL'ye, kiracı depremzedelere yapılan kira yardımı ödemesi de 3.000 TL'den 5.000 TL'ye çıkarıldı. Zamlı kira yardımları bu ay depremzedelerin hesaplarına yattı.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Muhittin Ayman 1 ay önce Şikayet Et
    Allah devletimizden razı olsun. Depremzedeler evlerine geçene kadar kira yardımı devam etmelidir. Yoksa dahada rezil oluruz.
    Cevapla
  • Arzu 3 hafta önce Şikayet Et
    Ben kiracı olarak alıyordum yine aynı şekilde ziraat hesabına yatacak demi yani tekrardan başvuru yapmaya gerek yoktur
    Cevapla
  • Kırıkhanli 2 ay önce Şikayet Et
    Allah devletimizden razı olsun ebeden. devlet üstüne düşeni yapıyor ama birçok insanımız çok acımasız, fırsatçı ve lazim
    Cevapla
  • Arzu 2 ay önce Şikayet Et
    Merhaba kira yardımı uzatılacakmı acaba bilginiz varmı
    Cevapla
  • Maraş afetzede 2 ay önce Şikayet Et
    Orta hasarlılar nisan sonuna kadar güçlendirme yapmak zorunda diyelim yetiştir nisan ayına ama eve geçmesi veya geçsede masrafları olacağı için TOKİ haricindekilere bu yıl sonuna kadar verilmeli burda insanların kendini toparlaması yıllar alacak
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Devlet var olsun bu depremzedeler için iyi oldu
    Cevapla
  • Hamza Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Kötü niyetli kişilerce kullanılmadığı sürece yardımlaşmak iyidir, insanidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle