Ev hanımlarına erken emeklilik müjdesi! Yasa ne zaman yürürlüğe girecek?

Sigortalı olarak çalışan ve primleri işyeri sahibi tarafından ödenen çalışanlar gibi ev hanımları da emeklilik hakkında yararlanabilecek. Ev hanımlarına prim desteğiyle ilgili son dakika açıklamasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı. Peki ev hanımlarına emeklilik ne zaman geliyor?

Ev hanımlarına erken emeklilik müjdesi! Yasa ne zaman yürürlüğe girecek?
Ev hanımlarına erken emeklilik müjdesi! Yasa ne zaman yürürlüğe girecek?
GİRİŞ 31.01.2024 09:04 GÜNCELLEME 31.01.2024 09:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Daha önce çalışma imkanı bulunmayan ev kadınları için emeklilik yolu açılıyor. Bu sistemle daha önce çalışma hayatında yer almış ve primi bulunan kadınlar daha rahat emekli olabilirken, daha önce çalışma imkanı bulunmayan ev hanımları için emeklilik yolu da açılmış olacak. Ayrıca, ev hanımlarının isteğe bağlı prim ödemelerinde üçte bir oranında devlet desteği de gündemde.

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ!

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in konuğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev hanımlarına prim desteği verilmesi için harekete geçildiğini duyurdu.

Işıkhan, konu hakkında şunları söyledi: 

''Ev kadınlarımızla birlikte bu toplamsal ekonomik yaşam içerisindeyiz. Ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü. Biz bunu yerine getireceğiz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacağını kesinlikle vurgulamak isterim. 

Bunun zamanı ve şartları oluştuğunda zaten biz alandaki sendikalarımızdan, kadın örgütlerimizden ve bir çok sivil toplum kuruluşlarından fikirler alacağız. Ondan sonra belli bir noktaya getireceğiz. Daha sonrada ortaya çıkan tabloyu da Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yetkilileri ile bir araya gelerek inşallah bu düzenlemeyi de hayata geçireceğiz. Ancak bu uzun eğilimli bir çalışma olduğu için inşallah bizim hedefimiz zaman olarak da orta vadede bu yapılacaktır.''

EV HANIMLARI DAHA ERKEN EMEKLİ OLACAK!

Ev hanımları, sosyal güvence ile sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecek.

Bağ-Kur ve SSK primleri eşitlendiğinde de 5 bin 400 gün olan kısmi emeklilik şartı 4 bin 500 güne kadar çekilebilecek. Ev hanımları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olabilecek.

İkinci adımda, çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları devreye alınacak. Üçüncü adımda da çalışan anneler için bir yıpranma düzenlemesi gelecek. Son adım ise doğum borçlanması ile ilgili olacak.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Bagkurda 7200 prim eşitliği sağlanamazsa hiç bir ev kadını Bagkurlu olmaz.
    Cevapla
  • Goca GONYALI 3 ay önce Şikayet Et
    kadınlar 40 erkekler bir hastalıkları olmadığı sürece çalışsınlar, ev durup hanımlarına kayınvalidelik yapmasınlar, çalışıp devletine, Milletine faydalı birey olmaya devam etsinler.
    Cevapla
  • Realite 3 ay önce Şikayet Et
    Teyzem dertlisin anlaşılan. Erkekler eşlerinden daha önce ölüyor. Neden acaba hiç düşündün mü? Adamların ömrünü yiyorsunuz bir de kaynanalıktab bahsediyorsunuz.
    Cevapla
  • Emre 3 ay önce Şikayet Et
    Kadinlarin yeri evdir cocuklarina bakmalari daha hayirlidirnsen karini calistir sana karisan yok
    Cevapla
  • Mehmet sami 3 ay önce Şikayet Et
    yıllardır isteğe bağlı olarak bağ kur primini kendisi yatıran , yaşı dolduran ve çalışmayan ev hanımlarına yönelik bir düzenleme bekleniyor. Aksi halde bu kesim cezalandırılmış olacaktır.
    Cevapla
  • mustafa arslan 3 ay önce Şikayet Et
    Emekli olana çok para verdiniz birazda ev hanımlarını emekli edip verin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle