Trabzon'da hamsinin kilosu şaşırttı!

Balık sezonunda bereketi ile göz dolduran hamsi, hava şartlarının kötü gitmesi ile daha az avlanılır oldu. Hamsi fiyatları daha az avlandığı için de yükseldi.

Trabzon'da hamsinin kilosu şaşırttı!
Trabzon'da hamsinin kilosu şaşırttı!
GİRİŞ 30.01.2024 14:05 GÜNCELLEME 30.01.2024 14:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Karadeniz’de bu sezon yılbaşına kadar bol miktarda avlanan hamsi, yeni yılda azalışa geçti.

Trabzon Balık Hali’nde hamsinin kilosu 150-180 TL arasında satılıyor.

Hamsinin fiyatının bu rakamları gelmesi sadece vatandaşları değil balıkçıları da şaşırtıyor.

HAMSİNİN FİYATI REKOR KIRDI

Özellikle yılbaşından bu yana hamsinin azalışa geçtiğini belirten balıkçılar, bu sezon ilk defa fiyatının bu kadar yükseldiğini belirtti.

Hamsinin ilk kez bu kadar yüksek fiyatı gördüğünü kaydeden balıkçı esnaflarından Emin Avcı, şöyle konuştu:

Toptancı Balık Hali’ne çok az hamsi geldi dolayısıyla az gelince kasası 1.800 - 2 bin TL arasında satıldı. Hamsi bugün en yüksek fiyatını gördü. Kilosu 150-180 TL arasında değişiyor. Şu ana kadar hiç böyle yüksek fiyata hamsi satmadık.

"HAMSİLER HOPA TARAFINDAN GELİYOR"

Hamsiler genelde Hopa taraflarından geliyor. Hava muhalefetinden dolayı da azalmaya başladı dolayısıyla çoğu tekneler denize açılamıyor az gelince de fiyatlar yüksek oluyor. Diğer balık çeşitleri istavrit 80-100 TL, mezgit 200-350 TL. Bu aralar fazla çeşit gelmiyor.

"VATANDAŞ KÜLTÜR BALIKLARINA YÖNELDİ"

Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, hamsinin az olmasından dolayı vatandaşın kültür balıklarına yöneldiğini belirterek, şu bilgiyi verdi:

Hamsinin kilosunu 150 TL’den satıyoruz bundan sonra da 100-200 TL arasında değişir. Şu ana kadar en yüksek fiyatı gördü diyebiliriz. Diğer balık çeşitlerinin fiyatı ise istavrit 80 TL. Dolayısıyla balığın azalmasından dolayı kültür balıklarının da fiyatları artmış durumda. Hamsi olmadığı için kültür balıklarına talep daha fazla oluyor.

"SON ZAMANLARDA HAMSİ İYİCE AZALDI"

Son zamanlarda hamsinin iyice azaldığını ifade eden balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu ise şu şekilde konuştu:

Hamsi bu aralar yavaş yavaş azalmaya başladı. Bugün hamsinin kasasını 1.750 TL. Biz de kilosunu 150 TL’ye satıyoruz. 'Bu sıralar Trabzon’da hamsinin en yüksek fiyatı' diyebiliriz. Kilosu 150-200 TL’ye satıldı. Bundan sonra hamsinin fiyatı böyle olur daha aşağıya düşmez. Diğer balık çeşitleri istavrit 80 TL, mezgit 150 TL, tirsi 150 TL, palamut 125 TL. 'Son günlerde balık azalınca fiyatlar biraz yukarı çıktı' diyebiliriz.

"SEZONUN SONUNA YAKLAŞILIYOR"

Sezonun artık sonuna yaklaştığını belirten Örseloğlu, şu ifadeleri kullandı:

Artık yavaş yavaş sezonun sonuna doğru yaklaşıyoruz. Bu sezon hamside bolluk bereket yaşanıyordu ancak son bir buçuk aylık dönemde azalmaya başladı. Dolayısıyla hamsinin yerini istavrit aldı diyebiliriz. Hamsi az miktarda avlandığı için tezgahları pek fazla süslemiyor.

KAYNAK: DHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • ALLAH dostu 2 ay önce Şikayet Et
    Cahiller, gafiller, ahmaklar,,, ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM, bu dünyaya insanları İMTİHAN EDİP CENNETİNE ALMAK İÇİN GÖNDERDİ. sizler nelerle uğraşıyorsunuz.??? Gafletten uyanın artık... Ahmaklık yapmayın artık.. ALLAHA TEVBE EDİP İMAN EDİP TESLİM OLUN ARTIK. SECDEYE KAPANIN ARTIK. NAMAZ KILIN ARTIK. ZEKAT VERİN ARTIK. ORUÇ TUTUN ARTIK.. KURANI KERİME GÖRE YAŞAYIN ARTIK..
    Cevapla