Suudi Arabistan'dan petrol üretimi kararı

Suudi Arabistan petrol üretim kapasitesini günlük 1 milyon varil azaltacak.

GİRİŞ 30.01.2024 13:17 GÜNCELLEME 30.01.2024 13:18
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan, ham petrol üretim kapasitesini günlük 1 milyon varil azaltmak için milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya talimat verdi.

Aramco'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin "maksimum sürdürülebilir kapasitesini, 13 milyon varile çıkarma hedefine devam etmeyerek günlük 12 milyon varil seviyesinde tutmak için Suudi Enerji Bakanlığından talimat almıştır." ifadesi kullanıldı.

Şirket, 2023'ün üçüncü çeyreğine ilişkin finansal bilançosunda toplam hidrokarbon üretiminin günlük 12,8 milyon varil petrol eşdeğerine ulaştığını açıklamıştı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    abd güneş panelleri döşemeler bile suudiye bayım uyan. bizdaha yapacağız döşeyeceğiz diye laf yapa dursunlar.
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    petrol saltanatı bitiyor. Avrupa hızla elektrikliye geçiyor. çok büyük teşvikler var.. 10 seneye kalmaz tahtaları başlarına yıkılır.
    Cevapla
  • nemuTÜdiyene 3 ay önce Şikayet Et
    inşallah birgün belalarını bulurlar o zaman arkalarında kimseyi bulamıyacaklar politik olarak bunlara yanaşanlara zinhar oy yok Türk düşmanı abd yanaşmaları
    Cevapla
  • Siyaset bilimci 3 ay önce Şikayet Et
    Bu petrol yine 130 lara dayanır abartı deyip gülenler dalga geçenler olabilir ancak kazın ayağı öyle değil 1. Ve 2. Dünya savaşlarını bir inceleyin taaa seneler öncesinden ben geliyorum diyordu İspanyol giripleri felan bu da pandemide 2019 2020 da başladı yani 2024 Ekim den itibaren 2025 Mart arası savaşlar derinleşecek merkel de buraya 2025 e dikkat çekmişti bir röportajında
    Cevapla
  • Şükrü 3 ay önce Şikayet Et
    Bir gün sürüleceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle