Türk-İş: Yoksulluk sınırı 49 bin lirayı aştı

Türk-İş araştırmasına göre ocak ayında açlık sınırı 15 bin, yokulluk sınırı 49 bin lirayı aştı. Dört kişilik bir ailenin gıda harcamaları ise aylık bazda yüzde 4,27 artış gösterdi.

Türk-İş: Yoksulluk sınırı 49 bin lirayı aştı
Türk-İş: Yoksulluk sınırı 49 bin lirayı aştı
GİRİŞ 30.01.2024 10:55 GÜNCELLEME 30.01.2024 10:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türk-İş, açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının ocak ayı sonuçlarını açıkladı.

2024 yılının ilk aylık sonuçlarına göre Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 15.048,89 TL’ye yükseldi.

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 49.019,19 TL’ye çıktı.

Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti de aylık 19.630,40 TL’ye yükseldi.

MUTFAK ENFLASYONU HIZ KESMEDİ

TÜRK-İŞ'in verilerine göre gıda fiyatlarında yükseliş devam etti.

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 4,27 oranında gerçekleşti.

Son on iki ay itibariyle değişim oranı yüzde 69,76 oldu. On iki aylık ortalamalara göre değişim oranı ise yüzde 79,44 olarak hesaplandı.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • burhan 3 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz fahiş fiyat artışları ile mücadele edeceğiz. Durmak yok yola devam. Türkiye yüzyılı. avrupa bizi kıskanıyor.
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    yav git işine. 49 bin TL yi Avrupanin yarısı kazanamıyor ayda.
    Cevapla
  • German 50 3 ay önce Şikayet Et
    Pahaligin %70 Sunni.
    Cevapla
  • Bravo 3 ay önce Şikayet Et
    Devlet çalışanların yüzde 90 I yoksulluk sınırının altında
    Cevapla