Bakan Uraloğlu tarih vererek duyurdu: Mart ayında yer teslimini yapacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi'nin açılış töreninin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) düzenlenen 'U-Fest’te (Ulaşım Festivali) programına katıldı.

Bakan Uraloğlu tarih vererek duyurdu: Mart ayında yer teslimini yapacağız
Bakan Uraloğlu tarih vererek duyurdu: Mart ayında yer teslimini yapacağız
GİRİŞ 26.01.2024 22:36 GÜNCELLEME 26.01.2024 22:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi'nin açılış töreninin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) düzenlenen 'U-Fest’te (Ulaşım Festivali) programına katılıp, stantları gezdi. Ardından 'KTÜ’den Başarı Hikayeleri' programında bir araya geldiği öğrencilerle buluşan Bakan Uraloğlu, KTÜ'den mezun olma serüvenini anlattı.

BAKAN URALOĞLU, ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLMA SERÜVENİNİ ANLATTI

Doktor olacakken inşaat mühendisi olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu:

"Hiçbir gayretin emeğin, karşılıksız kalması söz konusu değil. Kendi adıma konuşacak olursam, benim gayretlerimin, kendi adıma bütün karşılıklarını dünyada almış oldum. Ben yaz aylarında 3-5 tane inekten oluşan küçük sürülere çobanlık yaptım. Liseyi bitirdiğimde çok, okumak gibi bir niyetim yoktu. Sınava girmiş olmak için girdim ve KTÜ’de en az puanla öğrenci alan Fen- Edebiyat Fakültesi’nde Fizik Bölümünü tercih ettim. 18’inci tercihimle kazandım ve kayıt yaptırdım. Sonra fizik bölümünden mezun olanların ancak akademik kariyer yapabileceklerini öğrendim ve tamam dedim, ben 1 sene oturup ders çalışacağım yeniden bir yerleri kazanmalıyım. Böylece kaydımı dondurdum ve bir abimizin tavsiyesiyle dershaneye gittim, yeniden tercih yaptım. Bu kez tercihlerimde 1’inci sırada KTÜ Tıp vardı. Babam da tercihlerime baktı ve inşaatı yazmamışsın dedi. Sonra tercihlerime inşaatı ekledim ve sonuçlar gazetede yayınlandı kendi koduma baktım. Tıp'ı kazanmam gerekirken inşaatı kazandığımı gördüm. 50 puan bir önceki kaydımdan dolayı silinmiş. Neyse 'kader' dedik süreci kabullendik. Aynı anda abimle üniversite okuyorduk, babamın iş durumları çok iyi değildi ve okulu uzatma lüksümüz yoktu. KTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden 1988’de mezun olduk” 

‘MART AYINDA YER TESLİMİNİ YAPACAĞIZ’

Programın devamında Türkiye’nin ilk yerli uydusu Türksat 6A’nın mart ayında yer tesliminin yapılacağını aktaran Bakan Uraloğlu, “Bizim uzayda 5 haberleşme 3 de gözlem uydumuz var. Türkiye’de TUSAŞ tesislerinde üretimi devam eden Türksat 6A uydumuzu bitirmek üzereyiz. Mart ayında inşallah yer teslimini yapacağız. Haziran ayında da Amerika’da Space X’in fırlatma rampasından inşallah uzaya göndereceğiz. Yerli ve mili olan bu uyduya 15 yıllık bir ömür biçiyoruz. Bununla Ortadoğu ve Afrika’ya doğru belli bölgeleri kapsamış olacağız" dedi. 

‘HEPİMİZİN GURURU ALPER GEZERAVCI’

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunun gurur kaynağı olduğunu kaydeden Bakan Uraloğlu, “Hepimizin gururu, Alper Gezeravcı, onu da ilk Türk astronot olarak uzaya gönderdik. İnşallah bundan sonrasında daha da iyilerini yapmış olacağız” ifadelerini kulandı.

Programın sonunda KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Bakan Uraloğlu'na karakalem portresinin bulunduğu tablo hediye etti. Bakan Uraloğlu, U-FEST'te hediyelerin dağıtıldığı çekilişi gerçekleştirip, öğrencilere kulaklık hediye etti. Bakan Uraloğlu, üniversitedeki sınıf arkadaşlarıyla anı fotoğrafı da çektirdi. 

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • insanlık 3 ay önce Şikayet Et
    KTÜ 'nün gururu Sn. Uraloğlu.
    Cevapla