Damacana su fiyatları katlandı!

Damacana su fiyatları yeni yılla birlikte zamlandı. Fiyat bir yılda iki katına çıktı, 100 liraya kadar yükseldi. Artık bir bardak suyun fiyatı 1 liraya karşılık geliyor.

Damacana su fiyatları katlandı!
Damacana su fiyatları katlandı!
GİRİŞ 26.01.2024 15:04 GÜNCELLEME 26.01.2024 15:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Damacana su fiyatı 1 yılda iki katına çıktı.

Akaryakıt, kira, enerji, çalışan ücretleri gibi maliyetlerde yaşanan artış su fiyatlarına da yansıdı. İstanbul'da 19 litrelik damacana su fiyatları geçtiğimiz yılın ocak ayında 30-40 lira bandındayken şu an 75-100 lira arasında satılıyor.

1,5 litrelik ve 5 litrelik sular da aynı oranda arttı. Su satıcıları genel olarak maliyet artışlarından yakındı. Satıcılar, fiyatlardaki artışın tüketicilerin su arıtma sistemlerine geçişini hızlandırdığını ifade etti.

"BİR BARDAK SU BİR LİRA"

Su fiyatlarındaki artışa ilişkin açıklamalarda bulunan su dağıtım firma yetkilisi Ünsal Akpolat, "19 litre suyu 75 TL'ye satıyoruz. Bir diğer marka 19 litre suyu da 85 liraya satıyoruz. Akaryakıt fiyatları arttı, çalışan ücretleri arttı. Kira fiyatlarımız, nakliye fiyatlarında da artış yaşanıyor. Geçtiğimiz sene 35-40 liraya satıyorduk.

Vatandaşlar da artan fiyatlara tepkili, bazıları arıtma cihazı taktırıyor. Satışlarımıza da düşüş olarak yansıyor. Yarım litre suları 5 liraya satıyoruz. Bardak olarak hesaplarsak, 1 bardak suyun fiyatı 1 lirayı aşıyor." dedi.

Sinan Öcal isimli bir başka satıcı ise, "Pandemi sonrası fiyat artışları sürüyor. Kira ücretimiz yüzde 100'ün üzerinde arttı. Asgari ücret arttı, akaryakıt fiyatları arttı, bu artışlar su fiyatlarına da yansıyor. 19 litrelik damacana su 1 ay önce 77 liraydı, son zamla birlikte 92 liraya yükseldi. 1 sene içinde ise artış yüzde 100’ü aştı." diye konuştu.

''FİYATLAR SÜREKLİ DEĞİŞİYOR''

Fiyatlardaki artıştan şikayet eden Nedret Yener isimli vatandaş, "2 kişiyiz 5 litrelik pet şişelerde su alıyoruz. Fiyat söyleyemiyorum çünkü sürekli fiyatlar değişiyor. Sadece içmek için aldığım suyu kullanıyoruz. Yemek ve çay için dinlendirilmiş suyu kullanıyoruz. Arıtma denedik fakat tadı hoşumuza gitmedi. Satılan suların da doğal kaynak suyu olup olmadığını bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: NTV
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    bu ülkede enflasyonu düşüremezsin sebebi önce kamu zamları ve enerji düşecek sonra kanun çıartacan iğneden ipliğe kontrol altına alıcan karı yüzde 20 ile sınırlıycan yoksa hiçbirşey düşmez ülkeler ya ahlak yada kanunla kontrol edilir bizde 2side malesef
    Cevapla
  • miso 3 ay önce Şikayet Et
    denetleyen var mı..? arıtma suyu içiriyorlar millete...
    Cevapla
  • tepki 3 ay önce Şikayet Et
    virus gelir zam secim gelir zam hava soguk zam sicak zam dunya sorun olur zam su gerekli olan bir sey belediye kendisi direk satacak uygun fiat herkes vurgun pesinde
    Cevapla
  • a.d. 3 ay önce Şikayet Et
    Küçükyalı da Beykoz dan gelen Karakulak suyu 65 TL den satılıyor. Zannedersem suyu dolarla çalışan Jaguar la tek tek getiriyorlar.............
    Cevapla