Ayçiçek yağının gümrük vergisi oranlarında indirim yapıldı

Ticaret Bakanlığı'nca alınan kararla ayçiçeği tohumu ve ham ayçiçek yağında gümrük vergisi oranları indirildi.

GİRİŞ 26.01.2024 00:49 GÜNCELLEME 26.01.2024 09:40
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Son dakika gümrük vergisi haberleri: Ticaret Bakanlığı'nın aldığı kararla ayçiçek yağı ve ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi oranı indirildi.

TARİFE KONTENJANI DA AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar, hasat dönemine kadar ayçiçeği piyasalarının sağlıklı işlemesi için alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçi ve tüketicilerin ihtiyaçları birlikte değerlendirilerek, geçici tedbir niteliğinde, ayçiçeği tohumunda 100 bin ton, ham ayçiçek yağında ise 250 bin ton ile sınırlı olmak kaydıyla tarife kontenjanı açılmıştır. 

AYÇİÇEK YAĞININ GÜMRÜK VERGİSİNDE YÜZDE 14 İNDİRİM YAPILDI

Yalnızca bu tarife kontenjanı miktarları için geçerli olacak şekilde, yağlık ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12 gümrük vergisi, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • ergün 3 ay önce Şikayet Et
    2024Ayçiçek para etmeyecek ; ukrayna nın ham yağlarını getir çiftçi batsın
    Cevapla
  • Hhh 3 ay önce Şikayet Et
    10 kg yağlık ayçiçeği tohumu 5450₺
    Cevapla
  • Türkiye Yahudileri 3 ay önce Şikayet Et
    Bu indirim Ukrayna'daki zelenski şarlatanından gelen GDO lu ayçiçek yağlarını daha rahat piyasaya sürmek içinmi acaba?Milletin cebine bir kuruş faydası varmı bu sorulara bir cevap verilse iyi olur ???
    Cevapla
  • Muratti 3 ay önce Şikayet Et
    Sonuç 5 kilo ayçiçeği yağı 50₺ ye alacak miyim bundan haber ver
    Cevapla
  • emekçi 3 ay önce Şikayet Et
    Zetinyağı,süt ürünleri hatat temel gıdaların tümünde gümrük klkmalı yoksa kemiğimize kadar soyulacağız.Reis artık vatandaşı koruyacak tedbirleri acil almalıdır.
    Cevapla
  • Türkiye Yahudileri 3 ay önce Şikayet Et
    Bekle alır tedbiri daha 2 gün önce kutsal kitaba saldıranları natoya aldıran bir zihniyet sana indirim iyilik yaparmı???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle