ABD, Binance kurucusu CZ'ye izin vermedi

Binance kurucusu Changpeng Zhao'nun Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitme talebine izin çıkmadı. CZ'nin servetini teminat olarak gösterme teklifi, kaçma süphesi taşıdığı gerekçesiyle reddedildi.

ABD, Binance kurucusu CZ'ye izin vermedi
ABD, Binance kurucusu CZ'ye izin vermedi
GİRİŞ 25.01.2024 11:48 GÜNCELLEME 25.01.2024 11:48

ABD'de federal hakim, Changpeng Zhao'nun (CZ) Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) seyahat etmesine onay vermedi. Mahkeme dosyalarına göre CZ, hayatındaki bir kişinin hastaneye kaldırılması ve ameliyatı için Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmeyi talep etti.

CZ, ABD'ye tekrar dönüşü için Binance hisselerini teminat olarak göstermeyi teklif etti. Buna rağmen mahkeme, CZ'nin ülke dışına çıkmasına izin vermedi. Zhao'nun aralık ayında BAE'ye gitme talebi de reddedilmişti.

Mahkeme hakiminin CZ'nin muazzam servetinin kaçması için risk teşkil ettiğine karar verdi.

Binance, kasım ayında ABD'deki düzenleyici kurumlarla masaya oturmuş ve 4,3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmişti. Kara para aklama karşıtı program yürütmekten suçlu bulunan borsanın kurucusu ve eski CEO'su CZ, aktif görevinden istifa etmişti.

Zhao'nun 23 Şubat'ta hüküm giymesi beklenirken, 175 milyon dolarlık teminat ile ABD'de serbest kaldı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.