Kayaşehir'de 2 bin 450 sosyal konut hak sahiplerine teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de 4 etap halinde inşa edilen 2 bin 450 sosyal konutun, 15 Ocak itibarıyla hak sahiplerine teslimine başlandı.

GİRİŞ 25.01.2024 02:17 GÜNCELLEME 25.01.2024 02:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, TOKİ, Türkiye genelinde 50 bin ve 100 bin sosyal konut projesi kapsamında teslim edilen konutlara ilave olarak İstanbul Başakşehir Kayaşehir'de de konut teslimlerine devam ediyor.

Millet bahçesi ve şehir hastanesi yakınında, yatay ve özgün mimariyle tasarlanan, yeşil alanlara, çocuk oyun alanlarına, kapalı otoparklara ve birçok sosyal donatıya sahip Kayaşehir Sosyal Konut Projesi'nin 794 konutluk 2. etabının teslimatlarında sona gelindi.

Teslim günleri gelen vatandaşlar, bankadaki işlemlerini tamamladıktan sonra TOKİ konut teslim ofisine uğrayarak yeni konutlarının anahtarlarını teslim aldı.

Evlerine kavuştukları için duydukları mutluluğu dile getiren vatandaşlardan Tuğçe Balarban, TOKİ kuralarına son saniyelerde katıldığını belirterek, "Bize teslim olan konutu gezdik. Dairemizde ufak tefek pürüzler vardı ama bunu çok sıcakkanlı davranarak, hemen not ederek yapabileceklerini söylediler. Bu konuda bize çok yardımcı oldular. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Umarım böyle projeler devam eder." ifadelerini kullandı.

Habip Alp de "Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere böyle bir imkan sundu. Bir hayaldi bizim için ev sahibi olmak. Gelirken kapalı otoparkı gördüm, açık otoparkı var, çocuklar için oynama alanı var. Çok büyük bir lütuf." değerlendirmesinde bulundu.

50 bin sosyal konut kurası hak sahiplerinden Semih Kaya ise "Evimizi bugün teslim aldık. Çok güzel, beklentilerimizin üzerinde bir ev çıktı karşımıza. TOKİ'ye ve devletimize teşekkür ediyoruz. Herkesin bu şartlarda ev sahibi olmasını temenni ediyoruz." dedi.

"Kaliteli, her şey dört dörtlük"

Anahtarını teslim almanın heyecanını yaşayan Sevda Akdemir, "Benim eşim vefat etti. 3 tane öksüz çocuğum var, en azından başımızı sokacak bir evimiz oldu. Evin içini çok beğendim. Kaliteli, her şey dört dörtlük, kapıları güzel, mutfak dolapları, banyosu, her şeyi mükemmel yapmışlar." ifadelerine yer verdi.

Şehit annesi Nihal Türk ile Müjdat Kaya da mutluluklarını dile getirerek, teşekkürlerini iletti.

Toplamda 2 bin 450 konutun teslim işlemleri 14 Şubat 2024'e kadar devam edecek.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • BARBAROS 3 ay önce Şikayet Et
    Tutturmuşlar rantsal dönüşüm. Sen kendi evini apartmanın yıkıp yerine depreme dayanıklı olarak tekrar inşa etsen toki in ki ğibi sağlam yapsan. Toki den çok ucuza mı getireceksin. Toki yaptığı zaman aracın girmediği sokaklar, caddeler, bulvarlara dönüşüyor geniş park otoparklar yapılıyor.
    Cevapla
  • Haktan İnan 3 ay önce Şikayet Et
    Hatay'da depremi yaşayan olarak söylüyorum, CHP yıllarca kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm safsatası ile engelleyerek Hatay depremde mezara çevirdi işte bu sebepten dolayı fanatik olmayan CHP liler son seçimde CHP ye oy vermedi, yerel seçimde de kesinlikle oy vermez, veremez.
    Cevapla
  • TOKİ 3 ay önce Şikayet Et
    2019 Arnavutköy projesi hak sahibiyim aradan 5 sene geçti temelleri daha yeni atılmaya başladı seçim sürecinde böyle haberlerle göz boyamayın kardeşim millet tokiden mağdur oldu fiyatlar aldı başını gitti kdv%1 den %10 a çıktı taksit sayısını 240 aydan 180 aya çektiler sabit taksit hakkımız elimizden alındı mma diye bir şey getirdiler %49 vade farkı hakkımız elimizden alındı YAZIK.
    Cevapla
  • Veysel Emin 3 ay önce Şikayet Et
    Elazığ’da meydana gelen 6,8’lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde, göl manzaralı evlerinde oturmanın mutluluğu yaşayan depremzedeler, "Allah devletimizden razı olsun. Önceki evlerimiz sağlam değildi ve korkuyorduk. Ölünceye kadar devletimizin arkasındayız"
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Başakşehir böyle giderse kendi başına bir istanbul olacak çok hızlı büyüyor yada en sonunda orası da sıkışıp kalacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle