Başkan Erdoğan'dan emekliye ek zam açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara ilçe adaylarını açıkladı. Erdoğan, tüm emeklilere yapılacak zam oranlarını aynı seviyeye çıkardıklarını belirterek tüm imkanların seferber edildiğini söyledi.

GİRİŞ 24.01.2024 13:27 GÜNCELLEME 24.01.2024 17:14
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da AK Parti'nin Ankara adaylarının açıklandığı toplantıda emekli maaşlarına değindi.

Erdoğan, bir yandan seçime hazırlanırken diğer yandan 'şartları zorlama pahasına' beklentileri karşılayacak politikaları da hayata geçirdiklerini kaydetti.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yapılan ek artışa ilişkin konuşan Erdoğan, ''Ocak 2024 itibariyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayacağız'' dedi. 

 

EMEKLİLERE EK ZAM 

Bir yandan seçime hazırlanırken, diğer yandan şartlarımızı zorlama pahasına, milletimizin beklentilerini karşılayacak politikaları da hayata geçiriyoruz. Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Geçen sene emeklilerimizin tamamına bir defaya mahsus 5’er bin liralık ödeme yaptık.

Emeklilerimizden gelen haklı talepler doğrultusunda, bakanlarımızı talimatlandırmıştım. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının artış oranını memur emeklilerimizle aynı seviyeye yükseltme kararı aldık. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra, aylıklarda Ocak 2024 itibariyle 6 aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayacağız.

Devletimizin imkanları arttıkça bundan ömrünü ülkemize ve milletimize hizmete adamış emeklilerimizin de istifade etmesini sağlayacağız. Emeklilerimizi seçimden seçime hatırlayan istismarcı muhalefet başta olmak üzere kimsenin aramızı bozmasına izin vermeyeceğiz. Yüzde 49,25'lik artış oranının SSK ve Bağkur emeklilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

MERKEZ BANKASI İDDİALARI

Takoz olmayı misyon edinenler yine ortalığa döküldü. Biz tüm bu adımları atarken muhalefetin nelerle meşgul olduğunu eminim sizler de takip ediyorsunuz. Türkiye ne zaman derlenip toparlansa, ne zaman yeni bir atılımın eşiğine gelse, ne zaman gururlanacak işler yapsa bunlar hemen rahatsız oluyor. Gezi Olaylarından beri ülkenin attığı her hayırlı adıma takoz olmayı misyon edinenler son dönemde yine ortalığa döküldüler. Mesela Merkez Bankası rezervlerimiz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı bunlar hemen harekete geçiyor. Merkez Bankası rezervlerimiz rekor kırınca hemen harekete geçiyorlar. Akla ziyan dedikodularla ekonomide temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar. 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 94
  • İbrahim sahin 3 ay önce Şikayet Et
    EMEKLİ maaşı az diye bağıranlar az prim ödeyip çok maaş isteyenlerdir, Onlarıin yüzünden çok prim ödeyipte hakkıyla maaş alamayanların sesi çıkmıyor zavallılar.
    Cevapla
  • sinan 3 ay önce Şikayet Et
    benim zamla birkikte 9300 tl hani zam 10.000 tl evimizn kirası
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    yaw carsilar,dükkânlar marketler hele lokanta kebapçılar dolu dolu.abi millette ne para var be.bu millet lokantaya nasıl gidipte para harcıyor hayret ya.
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Temmuzda düşük emekli zam alamadı Ekim ayı daha sonra ocak işaret edildi Memurun Temmuzda aldığı ve ocakta aldığı zam ikisi de emeklinin maaşından fazla kök maaştan dolayı temmuz ve ocakta %33 zam aldı 10.000 e kadar olan emekliler en düşük memur yaklaşık %180 zam aldı makas iyice açıldı sosyal denge bozuldu
    Cevapla
  • Osmanlici 3 ay önce Şikayet Et
    Emekli memura az. Zam verilmeli. Hatda mayışları düşürülmeli vede bütün emekliler ayni almalı. Haksızlığı ALLAH ve Rasuli sevmez
    Cevapla
  • Burhan 3 ay önce Şikayet Et
    Asıl herkese aynı verirsen haksızlık yapmış olursun, herkes emeklerinin karşılığını almalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle