Gözler Merkez Bankası'nda! Son faiz artışı mı olur?

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Ekonomist Mustafa Aşkın, faiz artırım döngüsünün sona ermesinin beklendiğini, Merkez Bankası'nın vereceği mesajların piyasaları yönlendirme noktasında önemli olacağının altını çizdi.

GİRİŞ 24.01.2024 13:04 GÜNCELLEME 24.01.2024 17:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Ocak ayı faiz kararı toplantısı için geri sayım başladı. MB, yarın bu yılın ilk faiz kararını açıklayacak. 

Merkez Bankası'nın ne yönde karar vereceği yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor. 

Haber7'ye değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Mustafa Aşkın, MB'nin faiz artırım döngüsünü sona erdirmesi ihtimalinin kuvvetli olduğunu belirtti.

Aşkın, Merkez Bankası'nın faiz artırım döngüsünü sona erdirmesinin değil, faiz ile ilgili mesajlarının piyasaları yönlendirme noktasında önemli olacağını vurguladı.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI NE OLUR?

"Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45'e çıkarmasını bekliyorum ancak burada çok önemli bir nokta var. Merkez Bankası karar metninde 'Faizi bir daha artırmayacağım" dememeli çünkü ileri ki dönemde enflasyonla mücadele noktasında faiz silahına ihtiyaç duyabilir" diye konuşan Aşkın, Merkez Bankası'nın sıkılaşmanın bittiğine dair bir mesaj vermesi durumunda piyasa tarafından olumsuz karşılanacağını belirtti. Teknik anlamda politika faizinin yüzde 45 olmasının yeterli olabileceğini ifade eden Aşkın, Merkez Bankası'nın faiz artırımıyla ilgili piyasalara sözlü yönlendirme yapmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • Erdem 5 ay önce Şikayet Et
    Nas unutulacak, faiz artacak.
    Cevapla