Ömer Bolat: Türkiye'nin ithalatı düşüş trendine girdi

Ticaret Bakanı Bolat, dün gerçekleştirilen EKK toplantısını değerlendirdiği mesajında yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yapısal reformlarla çalışmaların kararlılıkla etkin bir eşgüdüm içinde sürdürüleceğini belirtti.

GİRİŞ 23.01.2024 09:16 GÜNCELLEME 23.01.2024 11:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2024'ün ilk Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı kapsamında, alınan kararları aktararak, belirlenen hedefler hakkında bilgi paylaştı.

Bakan Bolat, EKK toplantısı kapsamında, kripto varlık ekosistemini düzenlemek amacıyla yürütülen mevzuat çalışmalarıyla Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) reformuna ilişkin atılacak adımların ele alındığını belirterek, şu açıklamada bulundu:

Önümüzdeki dönemde de yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yapısal reformlarla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

"TÜRKİYE'NİN İTHALATI DÜŞÜŞ TRENDİNE GİRDİ"

Bolat, 2023'te Türkiye'nin ihracatının 255,8 milyar dolarla Orta Vadeli Program (OVP) tahminini aşarak Cumhuriyet tarihi rekorunu kırdığını dile getirerek, ülke ithalatının ise özellikle yılın ikinci yarısında alınan kararlar ve politikalarla düşüş trendine girdiğini ve OVP tahmininin oldukça altında gerçekleştiğini belirtti.

"CARİ İŞLEMLER AÇIĞINDA BELİRGİN BİR GERİLEME YAŞANDI"

Türkiye'nin hizmetler gelirlerinde yaşanan güçlü performansla özellikle 2023'ün ikinci yarısı itibarıyla cari işlemler açığında belirgin bir gerileme yaşandığına dikkati çeken Bolat, alınan kararı şu sözlerle paylaştı:

Önümüzdeki dönemde de yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yapısal reformlarla çalışmalarımızı kararlılıkla etkin bir eşgüdüm içinde sürdüreceğiz.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Mizah 3 ay önce Şikayet Et
    "Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yapısal reformlarla" daha en ufak bir şey göremedik. Bunun için bir eylem planı da göremedik. Kendiliğinden olmasını beklersek 1000 sene bile yetmeyebilir. Hala 21 sene olduğu gibi ülke inşaat ile büyüyoruz. Sanayi ve ihracat göreceli olarak küçülüyor. Yani ortalama büyümenin altında büyüyor. Üstelik on yıllardır. Onun için battık.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ANLAT ANLAT heyecanlı oluyor Türkiye'nin ithalatı asla düşmez ara malımı üretiyorsunuz???
    Cevapla