THY uçakları emniyet denetlemelerinden başarıyla çıktı

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, son bir yılda 39 ülkede şirket uçaklarına yabancı otoritelerce yapılan 82 emniyet denetlemesinde neredeyse sıfıra yakın bulguya ulaşıldığını bildirdi.

GİRİŞ 22.01.2024 18:21 GÜNCELLEME 22.01.2024 18:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ekşi, uluslararası denetleme kuruluşlarınca THY uçaklarına yapılan "Safety Assessment of Foreign Aircraft (SAFA)" testlerinin sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

'EN İYİ HAVAYOLLARI ARASINDA YERİMİZİ ALDIK'

72 THY uçağına SAFA denetlemesi yapıldığını belirten Ekşi, "Yabancı sivil havacılık otoriteleri tarafından, son 1 sene içinde 39 ülkede 55 meydanda 72 uçağımıza 82 emniyet denetlemesi yapıldı. Elde ettiğimiz bulgusuzluk değeri (0,25) ile en iyi havayolları arasında yerimizi aldık." ifadelerini kullandı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ziyaretçi 3 ay önce Şikayet Et
    Büyük uçak kazaları çok küçücük detaylar sebebiyle oluyor maalesef
    Cevapla
  • Mehmed 3 ay önce Şikayet Et
    Uçakların bakımı çok ciddiye alınması gereken ve uluslararası standartlarda, belirli bir disiplinle takip edilmesi gereken bir süreçtir. Kazaların bir çoğu bakım ve arıza giderme işlemlerinde yapılan çok basit hatalardan kaynaklanıyor ve bir şeyler ters gittiğinde alemi cihan olsa bile kimse kurtaramaz.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Allah'a şükür. Allah afetlerden, kazalardan, belalardan korusun. Amin.
    Cevapla