Protestolar nedeniyle kapanmıştı: Petrol sahası yeniden açıldı!

Libya'da protestocuların baskını sonrası kapatılan Şerare Petrol Sahası, protestocuların taleplerinin yerine getirilmesiyle tekrar açıldı. 1980 yılında keşfedilen Şerare Petrol Sahası, günlük 340 bin varil petrol üretim kapasitesine sahip.

Protestolar nedeniyle kapanmıştı:  Petrol sahası yeniden açıldı!
Protestolar nedeniyle kapanmıştı: Petrol sahası yeniden açıldı!
GİRİŞ 22.01.2024 10:33 GÜNCELLEME 22.01.2024 10:34

Protestocular Şerare Petrol Sahası önünde açıklamada bulundu.

Yaklaşık 18 gün önce protesto amaçlı baskın düzenleyerek ülkenin en büyük petrol sahalarından biri olan Şerare'yi kapatan protestocular, petrol sahasının Libya Ulusal Petrol Kurumu (NOC) Başkanı Ferhat Ömer bin Kıdara ile varılan uzlaşının ardından tekrar açıldığını açıkladı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakan Yardımcısı Ramazan Ebu Cenah, Özgür Libya televizyon kanalına yaptığı açıklamada protestocuların taleplerinin yerine getirilmesinin ardından Şerare Petrol Sahası'nın yeniden açıldığını doğruladı.

Başkent Trablus'un 800 kilometre güneyindeki Murzuk Çölü'nde 1980 yılında keşfedilen Şerare Petrol Sahası, günlük 340 bin varil petrol üretim kapasitesine sahip.

Geçtiğimiz 5 yılda Libya'da meydana gelen şiddetli çatışmalar, petrol ihracatında önemli bir düşüşe neden olurken, petrol üretimini günde iki milyon varile çıkarmayı amaçlayan genişleme planlarını da geciktirmiş oldu.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.