Türkiye yüzde 99,5'ini buradan karşılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2023'te gerçekleştirilen kurulu güç artışının yüzde 99,5'inin yenilenebilir kaynaklardan sağlandığını bildirdi.

GİRİŞ 22.01.2024 12:19 GÜNCELLEME 22.01.2024 12:19
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2023'te 2 bin 845 megavatlık ilave yenilenebilir kurulu güç artışı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Güç artışının yüzde 99,5'ini yenilenebilir kaynaklardan sağladık" dedi.

Türkiye, enerji ihtiyacına yönelik doğal gaz ve petrol türevlerine alternatif olarak yenilenebilir kaynakların kullanımını artırdı. Doğal gaz ve petrole alternatif enerji kaynakları hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2023'te gerçekleştirilen kurulu güç artışının yüzde 99,5'inin yenilenebilir kaynaklardan sağlandığını bildirdi.

Bakan Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, elektrikte geçen yıl 2 bin 845 megavatlık ilave yenilenebilir kurulu güç artışı yaşandığını belirtti.

2053 karbon sıfır hedefleri doğrultusunda yaşanan enerji dönüşümünün en büyük destekçisinin yenilenebilir enerji olduğuna işaret eden Bayraktar, "2023 yenilenebilirin yılı oldu. Geçtiğimiz yıl yaşanan 2 bin 858 megavatlık kurulu güç artışının yüzde 99,5'ini yenilenebilir kaynaklardan sağladık. Böylece yenilenebilir enerji kurulu gücümüzü 59 bin 236 megavata çıkarmış olduk." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, geçen yıl 326,3 teravatlık elektrik üretimi yapıldığına dikkati çekerek, "Yenilenebilir kaynakların üretim içindeki payı yüzde 42 oldu. Buna karşın kurulu güç içindeki payı ise yüzde 56 olarak gerçekleşti. Hedefimiz, 2035 yılında yenilenebilir kurulu güç içindeki payını yüzde 65'e, üretim içindeki payını ise yüzde 55'e yükseltmek." değerlendirmesinde bulundu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Cehennem daha sıkıcı ve yakıcı haberin olsun
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    yerçekimi kuvvetini enerji üretimi için proje yapın, yada projesi olana ulaşın en ucuz en yoğun enerji üretimi yerçekimi enerjisi
    Cevapla
  • Net 3 ay önce Şikayet Et
    Organıze sanayı sitelerinde ki doğalgaz alımlarını neden siteye satış şartı verdiniz hani destek yalancısınız destek yerine fabrikalara köstek oluyorsunuz
    Cevapla
  • adapazar 3 ay önce Şikayet Et
    biz büyüdük ce kuvvetlen dikce gülüyoruz bazıları saray la uzay la togg la uçak la trenle gemiler le dalga ya devam etsinler son gülen iyi güler
    Cevapla
  • Kamil 3 ay önce Şikayet Et
    En iyisi yapay jeotermal enerjiye yönelmek ve ABD deki delgi ve yeraltı görüntüleme sistemlerini Türkiye'ye getirmektir . Sıcak kayaçları bulur , Basınçlı suyu basarız , Buhar gücünden temiz enerji üretiriz .
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Zaten Jeotermal Enerjiden de faydalanılmaktadır. ABD den sondaj makinesine gerek yok. Afyonkarahisar, Denizli, Aydın sadece şahsen bildiğim iller. Hem JES var hem de evlerde ısınma için sıcak su kullanılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle