İşbaşı Eğitim Programı’nda yeni bir düzenleme hayata geçiriyor

Bakan Vedat Işıkhan, “İşbaşı eğitim programları için istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdünü yüzde 70’ten yüzde 60’a, düşürerek, işverenlerimizin bu programlardan daha fazla yararlanmasının önünü açıyoruz” dedi.

İşbaşı Eğitim Programı’nda yeni bir düzenleme hayata geçiriyor
İşbaşı Eğitim Programı’nda yeni bir düzenleme hayata geçiriyor
GİRİŞ 20.01.2024 12:30 GÜNCELLEME 20.01.2024 12:32

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İşbaşı Eğitim Programı’nda yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Bakan Işıkhan şu ifadelere yer verdi:

"İşbaşı Eğitim Programı"nda yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. İşbaşı eğitim programları için istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdünü yüzde 70’ten yüzde 60’a, istihdam yükümlülüğünü 3 kattan 2 kata düşürerek iş arayan vatandaşlarımızın ve işverenlerimizin bu programlardan daha fazla yararlanmasının önünü açıyoruz. Ayrıca uygulanmakta olan sektör kısıtlamasını kaldırarak hizmetlerimizin yaygınlaşmasını sağlıyoruz.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.