TPAO'dan 2 ilde petrol hamlesi!

TPAO'nun Siirt ve Diyarbakır'daki 2 sahasında kamulaştırma kararı alındı.

TPAO'dan 2 ilde petrol hamlesi!
TPAO'dan 2 ilde petrol hamlesi!
GİRİŞ 20.01.2024 10:46 GÜNCELLEME 20.01.2024 14:55
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Siirt ve Diyarbakır'daki 2 sahasına ilişkin kamulaştırma kararı alındı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün (MAPEG), istimlake müteallik kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, TPAO'nun başvurusunu değerlendiren MAPEG, petrol işlemi için gerekli olan ve kamulaştırılmasında kamu yararı bulunan, rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde acele el koyma kararı bulunan Diyarbakır Sur İlçesindeki 1 saha ve Siirt'in Kurtalan ilçesindeki 1 saha da kuyuların lokasyon sahaları, yolu, enerji nakil hattı ve petrol boru hattı için gerekli parsellerin kamulaştırılmasına karar verildi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Kızılelma 3 ay önce Şikayet Et
    Bu devletin işi gücü yok , sizin gibi kör, sağır, beyni ipoteklilere yaptıklarınımı ispatlayacak. Gözinüze soksa yine görmezsiniz, çünkü kalp gözünüz kapalı, Allah hidayet versin.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Seçimlere 70 gün kaldı, petrolü erken buldunuz, biraz daha geç bulsanız iyi olurdu, vatandaş çok unutkan, on gün sonra unutur.
    Cevapla
  • Şahin 3 ay önce Şikayet Et
    Emekli Memur içimizde ki Yunan sensin herhalde
    Cevapla
  • Emekli Memur 3 ay önce Şikayet Et
    Yok yok seçim yaklaştıya bu tür haberler fazlalaşır,Petrol doğalgaz altın bulunur. Bunlar için malum seçimi kazanmak için her şey mubah.
    Cevapla
  • İHVAN 3 ay önce Şikayet Et
    Elhamdülillah Rabbimin lutfu memlekette maden çoook artık çıkarılıyor. Sabret sende nasiplen olmadı neslin nasiplensin !!! Şehitler canını verdi bu vatan için biraz sabır gerek !!! 7 düvele karşı savaştayız, içerisi hain dolu !!! Reis e hep destek tam destek !!!
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Petrolü bulunca hemen musluktan akar gibi kullanıma başlamaz oda zaman alır. Yüzlerce kuyu açmak çıkan petolü nakletmek ve sonrasında rafine etmek gerekir. Şu an bizim petro üretimimiz ihtiyacın %10 u bile degil. Önümüzdeki 2025 ve sonrasında %20 ye çıkartmak hedefleniyor. Önemli olan daha yeni ve büyük rezervler bulmak. inşaallah mümkün olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle