DMM'den Erdoğan ve Şimşek açıklaması: İddialar asılsız

Bazı basın yayın organlarında yer alan "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek'ten 31 Mart'a kadar kesenin ağzının açılmasını istedi" iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin Bakan Şimşek'ten de bir açıklama geldi.

DMM'den Erdoğan ve Şimşek açıklaması: İddialar asılsız
DMM'den Erdoğan ve Şimşek açıklaması: İddialar asılsız
GİRİŞ 19.01.2024 10:43 GÜNCELLEME 19.01.2024 10:50
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin (DMM) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada " Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile Bakan Mehmet Şimşek arasında geçtiği iddia edilen konuşma tamamen asılsızdır." ifadelerine yer verilirken "Ülkemizin ekonomi yönetimi, Orta Vadeli Program (OVP) hedefleriyle uyumlu şekilde çalışmalarını sürdürmekte ve bütçe disiplinini öncelemektedir." açıklaması yapıldı.

Ayrıca açıklamanın sonunda "Piyasa bozucu manipülatif haberlere itibar etmeyiniz." sözleri kullanıldı.

ŞİMŞEK'TEN SEÇİM EKONOMİSİ İDDİALARINA YANIT

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim ekonomisi iddialarına yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin yayımladığı "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek’ten 31 Mart’a kadar kesenin ağzının açılmasını istedi.' iddiası doğru değildir." paylaşımı alıntılayan Şimşek şunları kaydetti:

Mehmet Şimşek

"Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 2024 yılında bütçe hedeflerimizi tutturmakta kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü destekleriyle Program hedeflerimize ulaşmak için gerekli politikaları kararlılıkla uyguluyoruz."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • M.e. 3 ay önce Şikayet Et
    Yalancilikla zirveyi gorduler
    Cevapla
  • Ali Uncu 3 ay önce Şikayet Et
    Depremzedeler onca kayıplarına rağmen bazı kalbi ve gözlerini para para bürümüşlerden yüce, azimli ve asil düşünüyor, çalışıyorlar. Önce onların yaraları sarılıp şehirlerimiz ayağa kaldırılacak. Ülkemizin her yerinde, her an katliam yapan, yol kesen, haraca bağlayan, çocuklara bile el uzatan ABD, S. İsrail ve Batı destekli terör örgütleri ile uğraşmak kolay mı?
    Cevapla
  • İsmail 3 ay önce Şikayet Et
    İnşallah şimdi den başlayın araştırın bütçenizde nerde açık var yada kime bütçe ayırıcaksımız iyi hesap edin biz işçi emeklilerinden keser bütçenizi denklersiniz sonuçta babanın parasıyla bütçeyi denkşeştirmiyicen dimi sayın şimşek nasılsa işçi ve işçinin emeklisi var vurun sırtına ne kadar yük varsa ama keser döner sap döner gün gelir hesap döner anladınnn
    Cevapla
  • Ali Uncu 3 ay önce Şikayet Et
    Öyle mi' Sizi Maliye Bakanı veya tam yetkili müsteşar yapalım mı?
    Cevapla
  • ASIMIN NESLi 3 ay önce Şikayet Et
    Asılsız haber yayan VATAN HAİNLERİNİ BULDUĞUN YERDE İBRETİ ALEM İÇİN A SA CAK SIN... vesselam...
    Cevapla
  • DURSUN 3 ay önce Şikayet Et
    Kendileri ve memurlar için hazinenin kapısı her zaman açıktır
    Cevapla
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    Ölülerde sanıyorki diriler hergün helva yiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle