'100 bin' dedi 2 bin yaptı! İmamoğlu bir vaadini daha tutmadı

Ekrem İmamoğlu, 2019 yerel seçimlerinden önce KİPTAŞ üzerinden 100 bin konut vaat etti. Ancak 5 yılda 9 bin 535 konut yaptıklarını açıkladı. İmamoğlu'nun yaptığı paylaşımı yine İBB iştiraki olan KİPTAŞ yalanladı.

'100 bin' dedi 2 bin yaptı! İmamoğlu bir vaadini daha tutmadı
'100 bin' dedi 2 bin yaptı! İmamoğlu bir vaadini daha tutmadı
GİRİŞ 19.01.2024 18:12 GÜNCELLEME 19.01.2024 18:12
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ üzerinden 100 bin konut vaat etti. Ancak 5 yılda 9 bin 535 konut yaptıklarını açıkladı. KİPTAŞ ise aynı sürede 2 bin 95 konutun üretildiğini duyurdu. İmamaoğlu'nun kâğıt üzerindeki projeleri de bilançoya dahil ettiği ortaya çıktı.

CHP, İYİ Parti ve HDP ittifakıyla 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP'li Ekrem İmamoğlu, geçen 5 yılda hizmet yerine reklam ve propagandaya yatırım yaptı.

Seçimden önce İstanbul'da 5 yılda "KİPTAŞ'ın 100 bin konut yapacağı" sözünü veren İmamoğlu, diğer vaatlerinde olduğu gibi bu sözünü de tutmadı. Sözünü tutmamakla kalmayan İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, kâğıt üzerindeki projeleri de bilançosuna dahil etti.

KİPTAŞ AÇIKLADI

100 bin konut yapma sözü vermesine karşın geçen 5 yılda sadece 2 bin 95 konut tamamlanabildi. Sabah'ın haberine göre, Ancak İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 9 bin 535 konutun tamamlandığı bilgisini paylaşarak göz göre göre yalan söyledi.

İmamoğlu'nun yaptığı paylaşımı ise yine İBB iştiraki olan KİPTAŞ yalanladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt şu ana kadar 2 bin 95 konutun üretildiği bilgisini paylaştı. İmamoğlu ile genel müdürü arasındaki çelişkili beyanların ardından İmamoğlu'nun henüz başlanmamış veya bitmemiş olan konutları da hanesine eklediği ortaya çıktı.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • Metin Güner 3 ay önce Şikayet Et
    Çamur At İzi Kalsın... !!!! Bol Keseden At Tutarsa tutar...!!! Halkın Kesesinden Ver Batarsa Batsın....!!! Ali Topu At , At Ali At... Ali Uyu.. Uyu Uyu Yat. Yat Yat Uyu.. Ben Tatile Gidiyorum... Gidin Kazanın... !!!!!!! ... Cem Uzanı Gören Tanıyan Varmı..!!!!!!!
    Cevapla
  • Hacı 3 ay önce Şikayet Et
    Buna Anası Yalanın ahlaksızlık olduğunu öğretmemiş belli
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ne güzel işte 100 de 2 si yapılmış..bırakın şahıs tatil yapsın
    Cevapla
  • TAHSİN 3 ay önce Şikayet Et
    Bu ingiliz ajanının adı bile yalan....
    Cevapla
  • çerkez 3 ay önce Şikayet Et
    Bide hiç utanmadan tv de reklam yapıyor hala
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle