Emekliye ek zam önergesi komisyondan geçti

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda işsizlik kanununda değişiklik yapan kanun teklifi görüşmelerinde emekli aylığına ek zam yapılmasına dair önerge kabul edildi.

GİRİŞ 18.01.2024 17:36 GÜNCELLEME 18.01.2024 21:41
Bu Habere 267 Yorum Yapılmış

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda işsizlik kanununda değişiklik yapan kanun teklifi görüşmelerinde SSK ve BAĞ-KUR emekli aylığına ek zam yapılmasına dair önerge verildi.

Kabul edilen önerge uyarınca SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin yüzde 37,57 olan Ocak ayı maaş zammı yüzde 42,57’ye yükseltilecek. En düşük emekli aylığı da 7.500 TL’den 10.000 TL’ye yükselecek.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Yeni maaş tablosu belli oldu: İşte aylık emeklinin cebine girecek tutar...Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Yeni maaş tablosu belli oldu: İşte aylık emeklinin cebine girecek tutar...

Kanun teklifi gelecek hafta da TBMM Genel Kurulunda görüşülerek yasalaşacak. Ek zam farkları, kanun Resmî Gazete’de yayımlandıktan sonra emeklilere ödenecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 267
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    El vicdan başka bişe demi yorum
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Emeklinin hali ne olcak yazık değilmi
    Cevapla
  • Orhan Hatipoğlu 3 ay önce Şikayet Et
    Küçük esnafım bağkur primi 6000 TL olmuş..Eyt liyken emeklilikte prime takıldım ne zaman çıkacak 7200 prim günü..
    Cevapla
  • Can 3 ay önce Şikayet Et
    Yüce meclisimiz bi 1 dereceye düşen her memura 3600 ek göstergeye çalışmıyor sayın bakanım sayın vekillerimiz sayın reisimiz verin dedi neyi bekliyonuz anlamıyoruz .
    Cevapla
  • FAZIL ERDOĞAN 3 ay önce Şikayet Et
    bir aile 10,000 tl ile nasıl geçinir bi düşünmek lazım.kararlar alınırken.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle