3 ülkeden bazı ürünlere damping önlemi

Bulgaristan, Fransa ve Kuzey Makedonya menşeli bazı mensucat türlerinin ithalatında dampinge karşı önlem uygulanmasına karar verildi.

3 ülkeden bazı ürünlere damping önlemi
3 ülkeden bazı ürünlere damping önlemi
GİRİŞ 18.01.2024 10:57 GÜNCELLEME 18.01.2024 10:57

Ticaret Bakanlığınca hazırlanan "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde, gümrük tarife istatistik pozisyonu numaraları belirtilen Çin menşeli söz konusu ürünün ithalatında kilogram başına 1 dolar ve 2,2 dolar tutarında dampinge karşı önlemin yürürlükte olduğu ifade edildi.

Soruşturma neticesinde, Bulgaristan, Fransa ve Kuzey Makedonya'da yerleşik firmaların yürürlükteki dampinge karşı önlemden kaçınma dışında yeterli bir haklı nedeni veya ekonomik gerekçesi bulunmayan bir uygulama, işlem veya iş sonucunda söz konusu önlemi etkisiz kıldıkları sonucuna ulaşıldı.

Bu çerçevede, Çin menşeli ithalatta yürürlükte bulunan dampinge karşı önleme, anılan ülkeler menşeli bazı mensucat ürünlerinin de tabi olmasına karar verildi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.