Hatay'da afet konutlarının teslimi başlıyor

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 6 Şubat depremlerinin ardından yapımına başlanan afet konutlarının 352'sinin şubat sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

GİRİŞ 17.01.2024 12:50 GÜNCELLEME 17.01.2024 14:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) depremzedeler için yapımına başlanan konutlarda çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, Dörtyol ilçesinde Kuzuculu ve Konaklı mahallelerindeki 2 noktada toplam 2 bin 590 konut yapılıyor. Konutlardan 140'ının bu ay içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Dörtyol Kaymakamı Ümit Altay, ilçedeki deprem konutlarının yapımına TOKİ marifetiyle ağustosta başlandığını hatırlattı.

İnşaat çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurgulayan Altay, şöyle devam etti:

"Bu ay itibarıyla içinde bulunduğumuz kampüste 140 daire teslim edilecek, şubat ayı ile birlikte toplamda 352 dairenin teslimi tamamlanacak. Depremzede vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi için her türlü çalışma gerçekleştirilmektedir. İnşallah hak sahibi vatandaşlarımızın hemen hemen tamamının dairelerini yaz dönemine kadar temin etmiş olacağız."

Altay, TOKİ evlerinin bulunduğu alanda park, okul, cami gibi sosyal donatıların da yer alacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Dikkat 3 ay önce Şikayet Et
    Damlara her daire için güneş enerjisi panelleri koyulsa süper olacak ayrıca depremde eşyalar ilk gecede gitti gitmeyenler de ağır hasarlı acil yıkılacak olduğu için girilmesine izin verilmediği için eşyaların hepsi gitti maddiyat olarak sıfırdayız
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Akp farki
    Cevapla
  • Hatayli 3 ay önce Şikayet Et
    Evet yaa bir an önce biz antakyalilarida evlerine kavustursunlar eşyalı mi verilecek kimse kesin bisey soylemiyo meraktan çatlayacak vallahi 10 aydır konteyner kentte yaşıyoruz eşim ben ve 3 çocuğum Allah devletimize zarar ziyan vermesin annemi kaybettim bu depremde 2011 van depreminde de erkek kardeşimi psikolojik olarak berbat durumdayimm
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Antakyada da konutların bir an önce yapılması gerekir. Depremden en çok etkilenen yer Antakyadır. Tarihi ve Türk mutfağının en zengin olduğu şehir. İlgililere duyurulur.
    Cevapla