Lagarde'den erken faiz indirimi açıklaması

ECB Başkanı Christine Lagarde, erken faiz indirimine ilişkin temkinli konuştu. Lagarde, faiz indirimi beklentilerinin ECB'ye yardımcı olmadığını ifade etti.

Lagarde'den erken faiz indirimi açıklaması
Lagarde'den erken faiz indirimi açıklaması
GİRİŞ 17.01.2024 12:57 GÜNCELLEME 17.01.2024 12:57

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, piyasalarda faiz indirimine yönelik agresif beklentilerin ECB'ye yardımcı olmadığını ifade etti.

Davos'ta konuşan Lagarde, beklentilerin enflasyonla mücadeleye yardımcı olmadığını dile getirdi. Yüzde 2 hedefine doğru ilerlediklerini belirten Lagarde, bu durumu destekleyecek verilere sahip olmadıkça zafer naralara atmayacağını dile getirdi.

Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot ise yılın ilk yarısında faiz artırımı ya da indirimi yapılmasının olası olmadığını ifade etti. Knot, piyasaların faiz indirimi konusunda aceleci davrandığını belirtti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.