Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan SSK ve Bağkur emeklisine ek zam müjdesi!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası merakla beklenen emekli maaşlarına ek zam konusuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 16.01.2024 18:59 GÜNCELLEME 16.01.2024 20:58
Bu Habere 318 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"İSTİHDAMDA 32 MİLYON KİŞİYLE TARİHİMİZİN EN YÜKSEK SEVİYESİNİ YAKALADIK"

Sadece ulaştırmada halen inşası süren 26 ayrı yol, raylı sistem, hava limanı ve uydu projesinin ülkemize kazandıracağı değeri muhalefetin bizi çekmek istediği içi boş tartışmalarının tamamına değişmeyiz. Üzerine en çok titrediğimiz husus istihdamda 32 milyon kişiyle tarihimizin en yüksek seviyesini yakaladık. Yüzde 9'a düşürdüğümüz işsizliği daha da aşağılara çekmemiz gerekiyor. İşverenlerimiz ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünü, kendi işyerinde yetiştirme imkanını daha esnek şartlarda kullanabileceklerdir. 6 Şubat sonrası deprem bölgesindeki işyerlerinin bu kurs ve programlarla ilgili yükümlülüklerini zaten kaldırmıştık. Aynı şehirlerimizdek ikurs ve programların 2024 yılı için işveren yükümlülük süresi 1 kat, istihdam taahhüdü ise yüzde 30 olarak uygulanacak.

SSK ve Bağkur emeklisine ek zam sonrası işte yeni maaşlarSSK ve Bağkur emeklisine ek zam sonrası işte yeni maaşlar

Emeklilerimizin refah düzeyini düzeltmek için canla başla çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde aynı anlayışla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz.

EMEKLİYE YÜZDE 5 EK ZAM

♦ SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini, buradan vermek istiyorum.

♦ Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024’den itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor.

♦ Önümüzdeki Temmuz ayındaki artışlarla birlikte, emeklilerimizin hepsi aynı oranlarda maaş artışına kavuşmuş olacaktır.

♦ Yani memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları Temmuz’da eşitlenecektir.

♦ Çünkü yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkını alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyonun tamamını alacakları için, maaş artış oranlarında dengesizlik giderilecektir.

♦ Ayrıca, sosyal devlet ilkemiz gereğince uygulamaya aldığımız, emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkartıyoruz.

♦ Ekonomi yönetimimiz, Orta Vadeli Programda bu artışları öngörmüş, hazırlıklarını buna göre yapmışlardı.

♦ Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz.

♦ Böylece toplam 200 milyar liralık ilave bir kaynağı daha emeklilerimizin istifadesine sunmuş oluyoruz.

"2024'Ü EMEKLİLER YILI OLARAK İLAN EDİYORUZ"

2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Bu vesile ile emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, sosyal haklarını genişletecek yeni hizmetleri devreye almak hedefimizdir. Geniş bir yelpazeye yayılan bu hizmetler şimdiden emeklilerimize hayırlı olsun.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 318
  • eyüp 3 ay önce Şikayet Et
    Ülkede çalışma hayatı boyunca doğru dürüst çalışmayan memurun en düşük maaşı 32.400 tl Emeklisininki 25.000 tl. Her imkanı onlara akıtın. Kalem onların elinde. İşçi ye 17.000 tl ssk bağkur emeklisine 6.000 tl kök maaşı bağlayın. Cülus bahşisi olarakta büyük bir lütufta bulunarak 10.000 tl ye çıkarın. Ben 32 yıl önce yatırmaya başladığım 9.000 prim günümün karşılığı bu değil.
    Cevapla
  • Hayırlı olsun 3 ay önce Şikayet Et
    Seçimde karşılığını alacaklar
    Cevapla
  • Mamo 3 ay önce Şikayet Et
    Bağ-Kur 7200 eşitlik bekliyor
    Cevapla
  • Yeter artık 3 ay önce Şikayet Et
    Memurluk özelleşsin.
    Cevapla
  • reisci 3 ay önce Şikayet Et
    beyler Reise kızmayın. Onun uğraştığı dertlerle kimse uğraşmıyor. Sorun depremin ve eyt nin ülke ekonomisene darbe vurması. eyt, mevcut tüm emeklilerin refahını düşürdü. Burada sıkıntı şu: çalışan memurun maaş hesaplamasında, memura enflasyon farkı verilmesi. Bu hesaplama sıkıntıyı her vatandaşın eşit yüklenmesini etkiliyor. bunda haklısınız.
    Cevapla
  • Atak43 3 ay önce Şikayet Et
    Eyt ekonomiye darbe vurmuş. Eee. Eyt yi emeklilermi çıkarttı da yükünü emekliler çekiyor. Eyt kanunu çıkarılacağını memura ekstradan 8000 lira verileceğine buraya harcanilan kaynak işsiz gençlere kullanilsaydi hangi birimizin sesi çıkardı.
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Olsa verirdi neden kızılsın ki. Sadece bundan böyle oy verilmez.
    Cevapla
  • sentil 3 ay önce Şikayet Et
    eğer bir sıkıntı varsa, vatandaşların tamamına bu sıkıntının eşit derecede yüklenmesi gerekir. O zaman kimsenin sesi çıkmaz. Bunu yapmak da devletin görevidir.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    SSK ve bağkur maaşı alanların kök maaşları varda vekil ve vekil emeklilerinin kök maaş ları neden yok.
    Cevapla
  • emekli 3 ay önce Şikayet Et
    vekillere 5 bin az verip emekliye 5 bin zam verin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle