Hisarcık’ta şifa deposu Kamkat meyvesi rağbet görüyor

Kütahya’nın Hisarcık ilçe pazarında tezgahlarda satılmaya başlanan C vitamini deposu, Kamkat meyvesi, bağışıklık sistemini güçlendirme, kan şekerini dengeleme ve kolesterolü düşürme özelliğiyle halkın ilgi odağı haline geldi.

GİRİŞ 15.01.2024 21:46 GÜNCELLEME 16.01.2024 09:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Pazarda Mersin’in Anamur ilçesinden getirdiği Kamkat meyvesini 70 TL’den satışa sunan Ahmet Koç, kabuğuyla birlikte tüketilen tek turunçgil meyvesi olan kamkatın kokusu ve tadıyla tüketiciyi cezbettiği söyledi.

Koç, ”Çoğu kimsenin hiç bilmediği kamkat meyvesi, küçücük cüssesiyle içinde yüksek oranlarda demir, B vitaminleri, manganez, bakır ve kalsiyum yer almaktadır. Kamkat’ın bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kan şekerini dengelediği, bilinmektedir. Bu özelliklerinden dolayı son günlerde kamkat meyvesi satışlarımız arttı” dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Ömer 3 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel bir meyve kamgat behçeme diktim çok faydalı yemeside çok güzel ne limon ne mandalin ikisinin ortasında kalmış bir tat
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bir yaşıma daha girdim.
    Cevapla
  • BERA 3 ay önce Şikayet Et
    Eminmisin
    Cevapla
  • Bora 3 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır balkonda saksıda yetistiriyorum efsane kabuğu yedikten sonra değişik ve uzun süreli hoş bir tat bırakıyor
    Cevapla
  • Kahramanmaraş li 3 ay önce Şikayet Et
    ilk defa duydum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle