2024'te tek tek çark edecekler!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Cuma günü Türkiye'nin not görünümünü 'Pozitif'e yükseltti. Sırada kredi notu var. Ekonomist Tonguç Erbaş, yeni yılda Türkiye'nin kredi notunun da yükseltileceğini öngördüklerini belirtti.

GİRİŞ 15.01.2024 15:51 GÜNCELLEME 15.01.2024 15:51
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi. Geçen yıl Fitch ve S&P'de Türkiye'nin not görünümünü yükseltmişti. Kredi derecelendirme kuruluşlarının 2024'te Türkiye'nin kredi notunu da artırması öngörülüyor.

Peki Türkiye'nin kredi notunu ne zaman yükseltmeye başlarlar? Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede üç kredi derecelendirme kuruluşunun da bu yıl birer kez not artışına gidebileceğini belirtti. 

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU NE ZAMAN ARTIRIRLAR?

Ekonomi politikaların disiplinli bir şekilde uygulandığına işaret eden Erbaş, kredi derecelendirme kuruluşlarının Orta Vadeli Programı'nda belirlenen hedefleri takip edeceğini belirtti. Fitch ve S&P'nin Mart ve Mayıs ayında değerlendirmeleri olacağını hatırlatan Erbaş, bu değerlendirmelerde bir not artışının gelebileceğini ifade etti. "Yaz ayları itibariyle enflasyon düşüş patikasına girerse eğer her üç kuruluş da Türkiye'nin kredini notunu en az birer kez artırabilir" dedi. Erbaş, kredi notunun artırılmasında enflasyonun önemli bir etken olacağının altını çizdi.

MOODY'S TÜRKİYE'Yİ İLK SIRAYA ALMIŞTI

Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesini Cuma günü açıklayan Moody's, not görünümünü 'Negatif'ten 'Pozitif'e çevirmiş, kredi notunu da "B3" olarak teyit etmişti.

Kuruluş, Türkiye'ye ilişkin ikinci değerlendirmesini 19 Temmuz'da açıklayacak.

Fitch, Türkiye'ye dair değerlendirmesini 8 Mart ve 6 Eylül'de, S&P ise 3 Mayıs ve 1 Kasım'da duyuracak.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 14
  • aaa 3 ay önce Şikayet Et
    Ne kötü bir haber ve sunumu.
    Cevapla
  • perdeci 3 ay önce Şikayet Et
    Bu mesele çark etme meselesi falan degil kardeşim bu sadece Türkiyeye çekilen bi operasyon.Yahudi oyunu faizi kiç çok verirse ondan yana olur bunlar.Gıda ve giyim dışında hiç bir esnafın durumu iyi degil beyler bende esnafım bankalar ve devlet %50 ortak oldu bize kira benden iş benden masraflar benden %40 ına devlet %10 una bankalar ortak oldu işletmeye.Hayırlı uğurlu olsun.
    Cevapla
  • Adil 3 ay önce Şikayet Et
    Yüksek faiz demek Türkiyenin soyulma planı demektir. İçimizdeki temsilcileri ile IMF VE DÜNYA bankasının istediği oldu. Faizle hiç bir ülkenin kalkindıgı görülmemiş.Batılı ülkelerde faiz neden yok.
    Cevapla
  • Osi, 3 ay önce Şikayet Et
    Çok beklersiniz, adamların derdi Türkiye den Yüksek faiz almak
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    hep boş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle