Ekmeği 10 TL’den satmaya başlayan fırıncılara belediye ‘dur’ dedi

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde fırıncıların 220 gram ekmeğin satış fiyatını 7 TL’den 10 TL’ye çıkarması üzerine harekete geçen belediye kendi fırınında üretim kapasitesini arttırarak ekmeği 5 TL’den satmaya başladı.

GİRİŞ 14.01.2024 21:27 GÜNCELLEME 15.01.2024 10:02
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

220 gramın ekmeğin 7 TL’den satıldığı ilçede fırıncı esnafı aldığı kararla fiyatı 10 TL’ye yükseltti. Bunun üzerine Belediye Başkanı Serkan Koyuncu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘siyasi fırsatçılığa taviz verilmeyeceğini’ duyurarak fahiş fiyat artışına karşı harekete geçeceklerini ifade etti.

Ardından belediyeye ait fırında üretim kapasitesi arttırılarak ekmeğin 5 TL’den satılacağı duyuruldu. Belediye ekipleri Emirdağ Cumhuriyet Meydanı, Uzun Çarşı Girişi ve Eski Kantar bölgesinde ekmek satış noktaları kurdu. Belediyenin ekmeğin fiyatının arttırılmasına yönelik yaptığı bu hamle vatandaşlardan büyük destek gördü.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 84
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Belediyenin dükkan kirası eleman masrafı diğer giderlerden haberi yok tabiki 5 TL satar bence pahalı bile
    Cevapla
  • Mert 3 ay önce Şikayet Et
    Bimde bile ekmek 10 tl
    Cevapla
  • Mütedeyyin 3 ay önce Şikayet Et
    Belediye ekmek fiyatına dur diyebiliyorsa, hükümette akaryakıt fiyatına ve vergilere dur diyebilir. Her şey güllük gülistanlık olur.
    Cevapla
  • zafergülten 3 ay önce Şikayet Et
    evinde bir fırının varsa ekmek yapmak o kadarda zor degil,unu yoğur,içine az bira mayası ve tuz kat,şekil ver,sür fırına,al sana tertemiz,sıcacık taza ekmek.çoğu zaman evde kendim yapıyorum,içine çekirdeği çıkarılmış zeytin,ceviz içi filanda konulabilir.
    Cevapla
  • sinan 3 ay önce Şikayet Et
    Fırıncının suçu ne bi fırncı birde taksicilere kafayı takmış insanlar Onlarda hepimiz gibi yiyecek giyecek çocuk masrafları var onlarında maliyetleri artıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle