Petrol ve doğal gaz çalışmasına hız verdiler! Türkiye'nin de yer almasını istiyorlar

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkenin, petrol ve doğal gaz sektörlerine odaklanan kapsamlı reformlarla ekonomiyi canlandıracak çalışmalar yaptığını belirtti.

GİRİŞ 14.01.2024 10:13 GÜNCELLEME 14.01.2024 16:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dibeybe, Afrika enerji sektörüne yönelik yatırım platformu Energy Capital&Power tarafından düzenlenen Libya Enerji ve Ekonomi Zirvesi'ndeki konuşmasında, Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nin ülke ekonomisini canlandırmayı amaçlayan çalışmalar ortaya koyduğunu söyledi.

Hükümetin, petrol ve doğal gaz sektörlerine odaklanan kapsamlı ekonomik reform konusundaki kararlılığını vurgulayan Dibeybe, "Çok sayıda küresel zorluğun hüküm sürdüğü bu ekonomik koşullar altında, Ulusal Birlik Hükümeti, genel olarak ulusal ekonomiyi canlandıracak ve kalkınma, petrol, doğal gaz ve özellikle elektrik enerjisi alanlarındaki sıkıntıları giderecek çalışmalar yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Dibeybe, sorunsuz bir enerji altyapısının ekonomik kalkınmadaki kritik rolüne dikkati çekerek, "Libyalı vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmak için elektrik şebekesini istikrara kavuşturacak adımlar attık." diye konuştu.

Libya, geçen yıl petrol, doğal gaz ve yenilenebilir enerji sektörlerinde ortaya koyduğu anlaşmalar ve projelerle enerji alanında köklü bir dönüşümü hedefliyor.

Yabancı yatırımcıların enerji alanındaki potansiyelini ortaya çıkararak ülke ekonomisini güçlendirmede kilit rol oynayacağına inanan Libya, Türkiye'nin de bu yatırımcılar arasında yer almasını istiyor.

Libya'nın enerji sektöründeki potansiyelini mercek altına alan Libya Enerji ve Ekonomi Zirvesi, yarın sona erecek.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    iyide Türkiye zaten askeriyle TPAO suyla orada zaten
    Cevapla
  • Veli 4 ay önce Şikayet Et
    TPAO ne bekliyor.
    Cevapla
  • deli 4 ay önce Şikayet Et
    senden emir
    Cevapla
  • Canacan 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de kamislinin karışı Nusaybin'de petrol neden aranmıyor. Körfez de İskenderun'da Samandağ da neden petrol aranmıyor daha önce petrol açılan kuyular varmış neden araştırılmıyor çok yavaş gidiliyor lakin vaktimiz yok. 10-20-30 yıl sonra dünya nereye gidecek meçhul.
    Cevapla
  • Gumus 4 ay önce Şikayet Et
    Bize bir yarari olmayacaktir avrupa amarika dolari euroyu basar ne varsa alir turkiye sadece yaptigi masrafla kalir
    Cevapla