Kiracısını rahatsız etti: Emsal karardan kurtulamadı!

Kiracısını yüksek kira talebiyle baskı altına alan ev sahibi, yargıdan örnek bir ceza aldı. Kiracısına rahat vermediği için mülk sahibi 9 ay 10 gün hapse mahkûm oldu.

GİRİŞ 13.01.2024 16:08 GÜNCELLEME 13.01.2024 16:25
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

İstanbul Üsküdar'da yaşayan B.K. isimli kadın, Ö.Y'nin giriş kattaki evini 2017 yılında kiraladı. Ev sahibi, 2022 yılında 4 bin 750 lira olan kirayı 2023 yılında yasal zam oranın üzerinde olmasına rağmen 13 bin liraya çıkarmak istedi. B.K. kabul etmeyince de "Beni daireye girmek zorunda bırakmayın.

O ev boşaltılacak, gerekirse kapının kilidi değiştirilecek" mesajlarıyla tehdit etti. 1 ay boyunca ardı arkası kesilmeyen aramalar yaptı. Herhangi bir yanıt alamayan adam bu kez de zile basarak rahatsızlık vermeye başladı. Yalnız yaşayan kadın, korkudan kapıyı açamaz, kargo siparişlerini dahi alamaz hale geldi.

SAVCILIĞA BAŞVURUDA BULUNDU

Savcılığa başvuran genç kadının dilekçesinde, "Müvekkil, şüphelinin sürekli kendisini aramasından, evinin önüne gelip kapının zilini çalmasından ve mesaj ile tehditler savurmasından dolayı mağdur oldu. Müvekkil artık eve girip çıkarken korkar ve sürekli sokağı kontrol eder hale gelmiştir. Can güvenliğinden endişe duymaktadır" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ev sahibinin hukuki yollarla tahliyeyi sağlaması gerekirken ısrarlı şekilde rahatsız ettiğini belirterek "tehdit" ve "ısrarlı takip" suçlarından 4 yıla kadar hapsini istedi.

DİKKAT ÇEKEN KARAR

Mahkeme, mesajların tehdit suçu kapsamında kaldığını ve kadına karşı işlendiğini belirtti ve sanığın "kadına karşı tehdit" ve "ısrarlı takip" suçlarından 9 ay 10 gün hapsine hükmetti. Öte yandan evi başkasına kiraya verdiğini ileri süren Ö.Y.'nin evi henüz kiraya vermediği, kiralık ilanını yeni astığı öğrenildi.

KAYNAK: SABAH
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 45
  • mert 3 ay önce Şikayet Et
    bizim Türklüğümüze ve inancımıza asla yakışmiyan iğrenc insanlık disi hadsizlikler !!!!mahkem az bile vermiş kimse kanun üstünde değildir!!!
    Cevapla
  • Gürsel 3 ay önce Şikayet Et
    Bende işyeri kiracısıyim geçen yıl yüzde elli zam yaptı bu yıl yüzde 350 zam istiyor ve beni tehdit ediyor ya ödersin ya çıkarsın 14 yıllık kiracıyım birgün dahi kirası aksamamıştır diyorum bak ben varımı yokumu bu isyerine koydum 3 aile geciniyoruz yapma yüzde yüz zama razı olmadi üstelik ırkçılık yaparak kürt olduğum için hakaretler yağdırdı şimdi devlete gidelim kim haklı haksız diyor
    Cevapla
  • Hüsnü 3 ay önce Şikayet Et
    Aç gözlü bir toplum olunca duymak sorun eline Allah bir imkan verdi diye eline düşeni açlığa sefalete itmek insanlıkmı. Her iki tarafta insan olduğunu empati yaparsa hiçbir sorun çıkmaz .komşum açgözlü zalim ben niye zalim aç gözlü olmamayım mantığı o artırdı 5 kat ben niye artırmayayım diyorsun bunun neresi doğru. Esas insanlık zor zamanda belli olur . Herkes bir gün ektiğıni muhakkak b
    Cevapla
  • Tek 3 ay önce Şikayet Et
    Haklı olsa bile eve giremez tehtit edemez ortalığı yıkamaz saldıramaz adam gibi anlaşma yaparsın orda ne yazar ise o geçerli fiat indi cıktı benim sorunum değil evine izinsin girdimi saga sola saldırıyor ise vurursun kendini savunma hakkı var
    Cevapla
  • HAKPEREST 3 ay önce Şikayet Et
    Oturduğundan başka, fazladan konutu olanların konutları yasal yollarla elinden çıkarılmalıdır. Çok yüksek vergiler getirilmelidir. Evden alacağı kira bedeli devlete ödeyeceği vergiyi karşılamaz hale getirilmelidir. Bu meselenin dünyada bundan başka hiçbir kalıcı çözümü yoktur. İnanıyorum ki yakında bu yönde adımlar atılacaktır, inşallah...
    Cevapla
  • Hakan 3 ay önce Şikayet Et
    Sen çok akıllısın galiba.. Ülke neden bu halde onu sorgulayın. Beyinleriniz göç etmiş farkında bile değilsiniz..
    Cevapla
  • Mimi 3 ay önce Şikayet Et
    Yaani tapular kiracılara verilsin ... bu nasıl bir zihniyet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle