Yeni yılın ilk partisi kuruldu! Milletvekilleri için asgari ücret vaadi

2024 yılında kurulan ilk siyasi parti, "Emekliler Partisi" (EP) oldu. Parti programında milletvekili maaşlarının asgari ücretin en fazla 3 katı seviyesine düşürüleceği ve vekillerin emekli maaşının asgari ücret olacağı vaatleri yer aldı.

GİRİŞ 13.01.2024 12:30 GÜNCELLEME 13.01.2024 16:34
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kayıtlarına göre, parti resmi olarak 8 Ocak'ta kuruldu. Partinin logosunda beyaz zemin üzerinde, mavi renkte doğan güneş yer alıyor. 

EP Genel Başkanı Cengiz Erten, X hesabından yaptığı paylaşımda partinin ilkelerini "cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, laiklik, devletçilik, inkılapçılık, yurttaşlık" olarak açıkladı.

Erten'in Facebook'ta paylaştığı parti programında "Ana konumuz emekliler ve emeklilik yasasının düzeltilip yaşam şartlarının iyileştirilmesidir. Emeklinin hak ettiği kaliteli ve insanca yaşam sürmesi, temel hedefimizdir. Ülkenin kayıpları kazanca döndüğünde başta emekliler olmak üzere tüm toplum refaha ulaşmış seviyede olacaktır. Bizler; emeklilerimizin haklarını koruduğumuzda, bütün çalışan emekçilerimizin haklarını da korumuş olacağız. Çünkü her çalışan bir emekli adayıdır" ifadeleri yer aldı.

"MİLLETVEKİLLERİNİN EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET OLACAK"

Parti programında eğitim ve sağlık haklarının ücretsiz olacağı, ekonomik kalkınma için yerli üretimi yapılacağı, tarımda gerekli teşviklerin sağlanacağı, Köy Enstitüleri'nin yeniden açılacağı, yabancılara toprak ve mülk satışının durdurulacağı, milletvekili maaşlarının asgari ücretin en fazla 3 katı seviyesine düşürüleceği ve vekillerin emekli maaşının asgari ücret olacağı vaatleri yer aldı. 

İKİ AYDA İKİNCİ EMEKLİ PARTİSİ

Emeklilerin isminin yer aldığı ilk parti Türkiye Emekliler Partisi (TEP) olmuştu. Metin İmer'in genel başkanı olduğu parti 14 Kasım 2023'te kurulmuştu.

EP'nin kuruluşuyla son 2 ayda 2 emekli partisi kuruldu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • Ramazan 3 ay önce Şikayet Et
    Süper olur ama bu kezde vekil bulamiyiz gerçi ital vekil getirtiriz
    Cevapla
  • İsmâil 3 ay önce Şikayet Et
    La bi gidin Allah'ın aşkına, ülke olmuş parti çöplüğü. İyi bari, yakında birileri de çıkar çalışanlar partisi kurar. Birde meclise geldımı, eh değme keyfine.
    Cevapla
  • mete 3 ay önce Şikayet Et
    ben de emekliyim asla katılmıyorum. bu ne ya böyle parti mi olur. en önemli işide emekli hakları saçmalık. yaz oraya teröre bulaşanı ve destekleyeni vatandaşlıktan çıkaracağız. diye. üretim diye. AB ye girmeyeceğiz diye. AB nato abd İsrail düşmandır diye. görelim. yoksa emekli CHP liler partisi
    Cevapla
  • Can Vatan 3 ay önce Şikayet Et
    Bunları söylediği şey Chp nin hemen hemen aynısı. Niye ayrı parti kuruyorlar. Maaş meselesine gelince külahıma anlatsın. Bunlar milletin maaşını bile ödeyemezler.
    Cevapla
  • tepki 3 ay önce Şikayet Et
    yerinde karar bu kadar para aliyorlar is yapan yok bir de vurgun yapiyorlar o yetmez gibi emekli garanti ve yilin 8 ayi nerde ise tatil ustelik bu kadr vekil gerek mi sadece kendi cikarlari icin durmadan vekil sayisi cikiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle