Türk Metal, grev kararını üç şirkete bildirdi

Metal sektöründe toplu sözleşme görüşmeleri uzlaşmazlıkla sonuçlandı. Bunun üzerine Türk Metal ile Birleşik Metal-İş, grev kararı aldı. Türk Metal, grev kararını Türk Traktör, Arçelik ve Ford Otosan'a bildirdi.

Türk Metal, grev kararını üç şirkete bildirdi
Türk Metal, grev kararını üç şirkete bildirdi
GİRİŞ 12.01.2024 16:26 GÜNCELLEME 12.01.2024 16:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 150 bin çalışanı ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık sürerken, Türk Metal'den yeni bir hamle geldi. Türk Metal Sendikası, Türk Traktör, Arçelik ve Ford Otosan'a grev kararını bildirdi.

Konuya ilişkin Türk Traktör'den yapılan açıklamada, "Türk Metal Sendikası tarafından tüm işyerlerimiz için uygulama tarihi sonradan belirlenmek üzere grev kararı alındığı şirketimize bildirilmiştir. Toplu iş sözleşmesine yönelik görüşmeler devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, kamuya açıklanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Ford Otosan ise "Türk Metal Sendikası tarafından tüm işyerlerimiz için uygulama tarihi sonradan belirlenmek üzere grev kararı alındığı şirketimize bildirilmiştir." açıklamasında bulundu.

Türk Metal, dün toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldığını duyurmuştu. Türk Metal'in ardından Birleşik Metal-İş Sendikası da grev kararını duyurdu.

 Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikaları ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri üç buçuk ay önce başlamıştı.

MESS, görüşmelerde ücret artışı teklifini yüzde 60'a çıkarmış ancak sendikalar teklifi yetersiz bulmuştu. 

Tarafların işçiler greve başlamadan önce uzlaşma imkanı bulunuyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    KOÇ paranız mı yok
    Cevapla
  • çerkez 3 ay önce Şikayet Et
    Birleşik metal iş sendikası olarak istediğimiz oranı almadan anlaşma yapmayacağız..grev kararlarımız tüm fabrikalara asıldı ve 19 ocakta greve çıkıyoruz..Metal işçileri olarak dimdik greve yürüyoruz..
    Cevapla
  • Uğur 3 ay önce Şikayet Et
    Yalandan grev kararı alıyorlar. Grev tarihine bir gün kala anlaşır işçiye satarlar. Yapmadılarmı daha önce yaptılar. Yine yaparlar
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    yıllarca üyesiydim hiç bir halta yaramaz bu sendika grev der son anda anlaştık olur madem grev kararı alıyorsunuz niye bağlı olduğunuz bütün iş yerlerinde uygulanmıyor sadece göstermelik
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Türk metal maaş konusunda 2 yıl geriden gidiyor buna artık Bi düzenleme gerekiyor inşallah bu sözleşmede yüzümüz güler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle