Yatırımcılar dikkat! İşte 2024'te kazandıracak sektörler

2024'ün yatırımcının daha seçici olması gerektiği bir yıl olduğunun altını çizen Ekonomist Cüneyt Paksoy, bu yıl borsada kazandıracak sektörleri Haber7'ye açıkladı.

GİRİŞ 12.01.2024 16:10 GÜNCELLEME 12.01.2024 17:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2023'te yüzde 35 değer kazanan Borsa İstanbul'un 2024'te nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Ekonomist Cüneyt Paksoy, yatırımcıları hisse seçerken nelere dikkat etmesi gerektiğini ve öne çıkacak sektörleri Haber7'ye değerlendirdi.

BORSADA 2024'TE ÖNE ÇIKACAK SEKTÖRLER

Borsanın yeni yılda mevduat başta olmak üzere getiri sağlayan birçok alternatif yatırım aracıyla mücadele edeceğine dikkat çeken Paksoy, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. "Endeksteki seviyeler ile hisse ve sektörlerin performanslarını birbirinden farklı düşünmemiz gerekiyor. Birçok sektör hissesi borsadan daha iyi bir performans gösterecektir. Bu hisseler mevduat faizinden ve diğer getiri araçlarından daha fazla getiri sağlayacaktır" diye konuştu. Bu yıl içerisinde borsada genele yayılan bir hareket olmayabileceğine işaret eden Paksoy, tüm hisselerin aynı anda yukarı yönlü performans göstermeyeceğini, hikayesi daha güçlü şirketlerin sadece iyi getiri sağlayabileceğini ifade etti. 2024'te borsada en iyi performans gösterecek sektörlerin başında bankacılık sektörünün geleceğine dikkat çeken Paksoy, sınai, ulaştırma, gıda perakende, kimya, teknoloji, gayrimenkul ve inşaat sektörlerinin 2024'te öne çıkacak sektörler olduğunun altını çizdi. 

BORSADA DİRENÇ - DESTEK SEVİYELERİ

"Önümüzdeki günlerde 7 bin 900 - 8 bin 100 puan bandı kalıcı olarak geçilirse borsada düzeltmelerin biteceğinin ilk sinyali gelir" diyen Paksoy, daha sonra takip edilecek seviyelerin 8 bin 400 - 8 bin 600 puan seviyeleri olduğunu belirtti. "8 bin 600 puan seviyenin kalıcı olarak geçilmesi ile de borsada düzeltme sona erer" dedi. Borsada düzeltmelerin bitmesi halinde 2024'ün genelinde 10 bin - 13 bin puan aralığının gündemde olacağını vurgulayan Paksoy, 7 bin 500 seviyelerin altının yatırımcı için alım fırsatı olacağına işaret etti.

ALTINDA YENİ ZİRVE TAHMİNİ VERİLDİ

Altında her düşüşün alım fırsatı olacağının altını çizen Paksoy, "Ons altın 2 bin 80 dolar seviyesini kırıp, yukarı yönlü hareket ettiği sürece 2 bin 300 - 2 bin 400 dolar seviyelerine kadar yükselecek" dedi. Ons altının hareketinin gram altına da yansıyacağını belirten Paksoy, gram altının yılın tamamında 2 bin 600 liraya kadar yükseleceğinin altını çizdi. Paksoy ayrıca iki yıllık süreçte ise gram altında 3 bin liraların üzerinin görüleceğini vurguladı. 

TÜRKİYE'NİN NOTUNU NE ZAMAN YÜKSELTİRLER?

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili not kararlarını da değerlendiren Paksoy, 2024'te kademeli olarak kuruluşların Türkiye'nin notunu artırmasını beklediklerini belirtti. Kredi derecelendirme kuruluşlarının mevcuttaki notlarını Türkiye ekonomisinin hak etmediğini ifade eden Paksoy, "Moody's, Fitch ve S&P yeni yılda Türkiye'nin notunu artırmak zorunda kalacak" dedi.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • DURSUN 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de sadece emekliler köşeye sıkışmıştır başkada sıkışan yok
    Cevapla