SSB Haluk Görgün: TCG Anadolu'ya kardeş geliyor

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "19 Ocak'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gemi platformlarımızın teslimat törenini yapacağız. TCG Anadolu'dan sonra 2'nci en büyük gemi Derya'nın kabulü gerçekleşecek" dedi.

GİRİŞ 12.01.2024 12:25 GÜNCELLEME 12.01.2024 13:52
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün "2022'de 170 ülkeye ürün ihraç ederken 2023'te 185 ülkeye ihracat yaptık. Ürün sayısı da arttı, 230 farklı çeşitte ürün ihraç ediyoruz" dedi. Görgün "9 Ocak’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gemi platformlarımızın teslimat törenini yapacağız. TCG Anadolu’dan sonra 2’nci en büyük gemi Derya’nın kabulü gerçekleşecek" ifadesini kullandı

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ihracatın arttığını söyledi. Görgün "Geçen yıl 2022 ihracat rakamımızı yüzde 27 artırdık. 2023 ihracat rakamımız 5,5 milyar dolar oldu. 2023'te 10,2 milyar dolar yeni sözleşme imzaladık" dedi.

Görgün ayrıca "2022'de 170 ülkeye ürün ihraç ederken 2023'te 185 ülkeye ihracat yaptık. Ürün sayısı da arttı, 230 farklı çeşitte ürün ihraç ediyoruz" ifadesini kullandı.

"DERYA" TESLİM EDİLECEK

Görgün "2024 yılı, daha önce başlatılan teslimatını gerçekleştireceğimiz projelerimizin yanı sıra, yeniden başlayacağımız, silahlı kuvvetlerimize teslim edeceğimiz sürprizlere dolu bir yıl olacak. 19 Ocak’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gemi platformlarımızın teslimat törenini yapacağız. TCG Anadolu’dan sonra 2’nci en büyük gemi Derya’nın kabulü gerçekleşecek" dedi.

6 NESİL SAVAŞ UÇAĞI İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLADIK

 Haluk Görgün, 5’inci nesil savaş uçağımız Kaan’ı çok yakın zamanda uçuracağız. 2028 itibarıyla seri üretimi başlayacak.

Yapay zeka entegre edilmiş 6’ncı nesil savaş uçağı için de şimdiden çalışmaya başladık.

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI VE KAAN

Görgün "İnsansız hava araçları için geliştirdiğimiz kameraların seri üretimleri başlayacak. Milli Muharip Uçak Kaan’ın ilk uçuşu inşallah yakın zamanda olacak. 2024 yılında F-16 projemizin teslimatı yapılacak. Gökbey helikopterinin jandarmaya teslimatı yapılacak" değerlendirmesinde bulundu.

MİLLİ İHA KAMERALARI

Cats yaklaşık 15 ülkeye ihraç edildi TB2’lerle beraber.

Aselflır kalifikasyon testleri bitti, her anlamda daha iyi lazer işaretleyicisi anlamında bunun da bu ay seri üretimi başlıyor ilk siparşilerini de şirkete vereceğiz. ASELSAN üretecek bunları.

İHA’lar iiçin geliştirdiğimiz kameraların seri üretimi olacak. Cats’lerin zaten seri üretimi var.

Ama var olan en iyi kamere Aselflr500’ün seri üretimi ve teslimatları gerçekleşecek.

DERYA HAKKINDA

Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi (DİMDEG) yüzer birliklerin, helikopter yakıtı dâhil olmak üzere akaryakıt ve su ikmallerini denizde imal yöntemi ile süratli bir şekilde yapmak üzere tasarlanmıştır. DİMDEG, muharip unsurlar ve ileri üsler için denizde ikmalin yanı sıra, Barışı Destekleme Harekâtı, Afet ve Acil Durumlara Müdahale ve insani Yardım kapsamlarında da görev yapabilecek donanıma sahiptir.

Ayrıca gemilerde bulunan insanlı ve insansız su üstü ve sualtı araçlarının, helikopterlerin ve gemiye konuşlu insansız hava araçlarının belirli bir seviyedeki bakımlarının/onarımlarının yapılmasında da destek sağlayacaktır. 2023 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanmaktadır.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Ramazan 42 3 ay önce Şikayet Et
    Beşinci nesil uçağı bir uçurun bakalım,,sonra altıncı nesil uçağı konuşun.
    Cevapla
  • selami 3 ay önce Şikayet Et
    Her şey iyi bu uçaklar çok yavaş hız ciddi bir sorun
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    deniz altından giden ve gemileri vurmaya hedefli yüzbinlerce hareket eden mayın -füze güdümlü - füzeleri yapmak lazım
    Cevapla
  • Levrock 3 ay önce Şikayet Et
    6. Nesil dedi, inşallah maşallah
    Cevapla
  • bilgi bilgidir 3 ay önce Şikayet Et
    Aselflır kalifikasyon testleri ne demektir ? İnsansız Hava Araçları (İHA), Helikopterler ve Uçaklar dahil sabit kanatlı ve döner kanatlı hava platformları için geliştirilmiş olan, yüksek performanslı bir elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle