Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan anlaşma yürürlüğe girdi

Resmi Gazete'de yayımlanan milletlerarası antlaşmaya göre; Türkiye, Azerbaycan'a ormancılık eğitim merkezi ve fidanlık tesisi inşası için 250 milyon TL hibe sağlayacak.

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan anlaşma yürürlüğe girdi
Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan anlaşma yürürlüğe girdi
GİRİŞ 12.01.2024 09:19 GÜNCELLEME 12.01.2024 12:49
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ankara'da 25 Aralık 2023 tarihinde imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Hibe Anlaşması"nın yürürlüğe girmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre; Türkiye, Azerbaycan'a 'Türkiye- Azerbaycan Uluslararası Ormancılık Eğitim Merkezi ve Fidanlık Tesisi' projesi kapsamında 250 milyon TL'ye kadar hibe sağlayacak.

Türkiye adına Hazine ve Maliye Bakanlığı, Azerbaycan adına Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında imzalanan anlaşmaya göre; Türkiye tarafından sağlanan hibe, projenin finansmanında kullanılacak.

Proje maliyetinin 250 milyon TL'den az olması halinde ise Azerbaycan kalan bakiye üzerinde hak iddia etmeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren hibe anlaşması altında finanse edilecek projeye ait yapım işlerini yürütecek müteahhitlik firması, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan benzer işlerin ihalelerinde yeterlilik alabilen Türk menşeili veya en az yüzde 51 hissesi Türk firmasına ait olan Azerbaycan-Türk ortaklığı firmaları arasında 4734 ve 4735 sayılı kanunlar çerçevesinde gerçekleştirilecek ihale süreci ile belirlenecek.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Horoz 3 ay önce Şikayet Et
    Verilen para en kisa zamanda daha fazlasi ile bize geri verilir. Uçak (f35) için verilen paranin peşine düşelim....
    Cevapla
  • Tosun 3 ay önce Şikayet Et
    Terörü bitirmek için CHP kapatılmalı
    Cevapla
  • Yasin.... 3 ay önce Şikayet Et
    Makilik köylere yakın orman alanlarını toprak analizi yapılsın yöresine göre meyva ağaçları dikilsin , meyva ağacı uygun olmayan yerlere fıstık çamı dikilsin, köylülere verilsin , gelir kapısı olsun köylerde insan kalmadı,
    Cevapla
  • Hikmet Özdemir 3 ay önce Şikayet Et
    Tamam.Kardeş kardeşe yardım eder.Zamanlamz önemli.Şu sözü de düşünün :"Kendisi muhtaç-ı himmet bir dede/Nerede kaldı geriye himmet ede."
    Cevapla
  • Dede 3 ay önce Şikayet Et
    Tarıma Türkiye'de hibe yap garibanlara yap fakir var sokakta o parayı ekmek un olarak dağıt biz tesis kuruyorsak onlar parayı verecek
    Cevapla
  • Osman 3 ay önce Şikayet Et
    Herkes aklinin ermediği yerde dinlesin füze fab mı kuruyoruz diyecek
    Cevapla
  • Neci 3 ay önce Şikayet Et
    Sonuna kadar haklı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle