Google'a 2,4 milyar Euro ceza gelebilir

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Google'a alışveriş sitesinde rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle kestiği 2,4 milyar euro cezanın uygun olduğunu ve yüksek mahkeme tarafından onaylanması gerektiğini bildirdi.

Google'a 2,4 milyar Euro ceza gelebilir
Google'a 2,4 milyar Euro ceza gelebilir
GİRİŞ 11.01.2024 21:52 GÜNCELLEME 11.01.2024 23:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Merkezi Lüksemburg'da bulunan AB'nin en yüksek hukuki mercii konumundaki Avrupa Adalet Divanında görevli Başsavcı Juliane Kokott, Google'ın AB Komisyonunun para cezasına karşı açtığı davada mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, Avrupa Adalet Divanının Google'a kendi karşılaştırmalı alışveriş hizmetini tercih etmesi nedeniyle verilen 2,4 milyar euro tutarındaki para cezasını onaylaması gerektiği ifade edildi.

Başsavcı Kokott, Google'ın genel arama hizmetleri pazarındaki hakim konumunu ve sonuçların görüntülenmesini kendi karşılaştırmalı alışveriş hizmetini desteklemek için kullandığını belirtti.

AB, Google hakkında arama motoruyla kendi alışveriş hizmetlerinde avantaj sağladığı gerekçesiyle inceleme başlatmıştı.

AB Komisyonu, 2017'de bir arama motoru olarak pazar hakimiyetini "suistimal ettiği" gerekçesiyle Google'a 2,4 milyar euro para cezası vermiş, arama motorundan alışveriş hizmetinde rakiplerine eşit muamelede bulunmasını talep etmişti.

Google, söz konusu cezaya karşı hukuki süreç başlatmıştı.

Daha önce AB Genel Mahkemesi, Google'ın AB Komisyonunun verdiği para cezasına karşı açtığı davayı karara bağlamış, şirkete kesilen 2,4 milyar euroluk cezayı onamıştı.

Google, davayı hukukilik denetimi için AB'nin en yüksek mahkemesi olan Avrupa Adalet Divanına taşımıştı.

KAYNAK: NTV
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Cerrah 3 ay önce Şikayet Et
    google ın tekeli kırılmalıdır
    Cevapla
  • fakirullah 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de ceza kessin
    Cevapla
  • uchn 3 ay önce Şikayet Et
    avrupada buldu işin kolayını. resmen çöküyorlar google a.
    Cevapla