TBMM Başkanı Kurtulmuş: 15 yıllık basın çalışanına 'yeşil pasaport' haktır

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Meclis'te görev yapan gazetecileri ve Parlamento Muhabirleri Derneği'ni (PMD) ziyaret etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 15 yıllık basın çalışanına 'yeşil pasaport' haktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: 15 yıllık basın çalışanına 'yeşil pasaport' haktır
GİRİŞ 11.01.2024 19:11 GÜNCELLEME 11.01.2024 19:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 10 Ocak  Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Meclis'te görev yapan gazetecileri ve Parlamento Muhabirleri Derneği'ni (PMD) ziyaret etti.

KURTULMUŞ'TAN, 15 YILI DOLDURAN GAZETECİLERE MÜJDE

Gazetecilerin doğru haberi vatandaşlara ulaştırmak için olağanüstü gayetler sarf ettiğini söyleyen Kurtulmuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kurtulmuş, gazetecilere yeşil pasaport verilmesine ilişkin yasa teklifinin Meclis'e sunulduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

'EN KISA SÜRE İÇERİSİNDE TBMM'YE GELİR VE YASALAŞIR'

"Gazetecilik mesleğinde 15 yılı doldurmuş olan arkadaşlarımızın yeşil pasaport hakkından yararlanması ve seyahatlerinin daha kolay olmasının faydalı olacağı kanaatindeyim.

Bununla ilgili Meclis'e verilmiş bir kanun teklifi var. Herhalde partilerin ortak bir teklif haline dönme istidadında olduğunu görüyorum.

En kısa süre içerisinden de TBMM'ye gelir ve yasalaşır."

 

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Cerrah 3 ay önce Şikayet Et
    ben yanlış buluyorum yakında diğer ülkeler, Türkler yeşil pasaportu herkese veriyor diyip istisnalarını kaldıracaklardır iş adamlarından sonra basın çalışanlarına ardından başka bir zamanda özel sektörün başka bir güruhuna, bunun sonu gelmez, kesinlikle yanlış,
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    yaw kardeşim militan gibi gazeteciler var memlekette, yeşil pasaportu verin fink atsınlar dünyada, biraz düşünün kardeşim herkese istediği verilmez, yazıktır bu ülkeye!!!
    Cevapla
  • ASİLBEY@06ÇUBUK 3 ay önce Şikayet Et
    Yarın başka meslek grupları, öbür gün başka meslek grupları çıkıp yeşil pasaport isteyecek. Dünyada Yeşil pasaportun önemi kalmayarak değersizleştirilecek. Meslek gruplarındaki bu ayrışım acilen giderilmeli. Kamu görevi yapmayan serbest meslek avukatlarının aranmaması bir örnek.
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    Bence tüm türkiyeye verin zaten her şeyin kıymeti bitti buda bitsin
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Mehmet Acet hayırlı olsun!
    Cevapla