Gayrimenkulde metrekare bazlı satış fırsatı

Ev alamayan tüketiciler gayrimenkul yatırım fonu ile tasarruflarını değerlendiriyor. View Yapı kurduğu gayrimenkul yatırım fonu ile yatırımcıları küçük tasarruflarla projelere dahil ediyor.

GİRİŞ 11.01.2024 17:01 GÜNCELLEME 11.01.2024 17:04
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Konut arzının artırmaya yönelik hayata geçirilen gayrimenkul yatırım fonu sektörü hareketlendirdi. Kurduğu gayrimenkul yatırım fonu ile yatırımcıları küçük tasarruflarla projelere dahil View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede, gayrimenkul yatırım fonunun detaylarını paylaştı.

TÜKETİCİLER MİLYAR LİRALIK PROJELERDEN PAY ALIYOR

"Gayrimenkul yatırım fonu, gayrimenkul yatırımlarına fon payı aracılığıyla dahil olmanın yolunu açan bir sermaye piyasası aracı" diye konuşan Bozdoğan, Gayrimenkul yatırım fonunun Sermaye Piyasası Kurulu'nun gözetiminde ve denetiminde bir sermaye aracı olduğunun altını çizdi. 2024'ün ilk yarısında konut talebinin yavaşlayacağını ifade eden Bozdoğan, gayrimenkul yatırım fonu ile vatandaşların konut projelerine fon aracılığıyla dahil olup, pay alabilmesinin fırsat olabileceğini belirtti. Bu yatırım fonlarının aynı zamanda kolay ulaşılabilir olduğuna dikkat çeken Bozdoğan, yatırımcıları küçük tasarruflarla projelere dahil ettiklerini belirtti. Gayrimenkul yatırım fonlarının, SPK denetiminde ve gözetiminde olması sebebiyle de güvenilir ve şeffaf olduğunu vurgulayan Bozdoğan, "Gayrimenkul fonları ile birlikte konut arzının da yükselmesini bekliyoruz" dedi.

METREKARE BAZLI SATIŞ SİSTEMİ "METAFOR"

View Yapı tarafından hayata geçirilen 'Metafor AVM' projesiyle yatırımcılara metrekare satış sistemi sunuyor. Projenin detaylarını anlatan Bozdoğan, "Metafor Ankara projemizi 2020 yılından beri imalatı devam eden bir karma yaşam projemiz" diyen Bozdoğan, projenin 820 bağımsız alandan oluştuğunu ve içerisinde konut, AVM ve işyerlerinin bulunduğunu belirtti. Şirket bünyelerinde yatırımcılara kolaylık sağlayacak finansman modelleri geliştirdiklerini belirten Bozdoğan, "Dönem dönem vade sürelerini uzatıyoruz, zaman zaman da peşinatları daraltıyoruz" dedi. 

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 11
  • Bjk 3 ay önce Şikayet Et
    Telefonumuzu hergün üçkagıtcılar dolandırıcılar arar oldu bu ülke sahipsizmi.Kim dur dicek bu düzene
    Cevapla
  • Bursali 3 ay önce Şikayet Et
    Bir bu eksikti mutahit bildiğin kendini fonlattiriyor faizsiz kredi alıp iş yapıyor devlet umarım buna izin vermez emlakçı yada mutahit gordummu yeminle huzursuz oluyorum emlakçılar 2 milyin isteyen ev sahibine 2 milyon veriyor kendi 3 milyina patlatıp piyasayı yukseltiyor ayıp kardeşim yokmu bunları denetleyen ne vergi ne aldı yapan var
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    böyle sistemmi olur Allah aşkına
    Cevapla
  • Merakli minik 3 ay önce Şikayet Et
    Fondan kira geliri var mi? Ev kiraya verilince ne oluyor?
    Cevapla
  • Salih 3 ay önce Şikayet Et
    Bir eve 3 kişi falan mı giriyorlar yanlış mı anladım
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    3 ne, belki 3bin kisi. Fon bu. Kenarda 10bini olan evin kornisinden de olsa tutacak. Sistem guzel islerse gayet mantikli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle