JPMorgan, dolar/TL tahminini yükseltti

ABD'li yatırım bankası JPMorgan, yıl sonu dolar/TL hedefini 34'ten yaklaşık 36'ya revize etti.

JPMorgan, dolar/TL tahminini yükseltti
JPMorgan, dolar/TL tahminini yükseltti
GİRİŞ 11.01.2024 13:42 GÜNCELLEME 11.01.2024 16:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dolar/TL, 30 seviyesini aşarak tüm zamanların en yükseğini gördü.

JPMorgan dolar/TL için 2024 sonu hedefini 34'ten yaklaşık 36'ya revize ederken, TL için gelişmekte olan para birimleri arasında ağırlığını artır tavsiyesini sürdürdüğünü belirtti.

JPMorgan'dan müşterilerine gönderilen notta, "Pozitif reel getiriler ve ucuz değerlemeler TL'nin reel olarak değer kazanma potansiyeline işaret ediyor." ifadesine yer verildi. Kurum sürecin enflasyonla mücadeleye bağlılığa ve döviz rezervlerinin artış hızına bağlı olduğunu da belirtti.

Türkiye'nin devlet tahvilleri için uygun zamanı beklediğini belirten JPMorgan, bu tahvillere yönelik şimdilik piyasa ağırlığı tavsiyesini koruduğunu açıkladı.

ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 42

JPMorgan 2024 sonu için yüzde 42 enflasyon tahmininin TCMB'nin yüzde 36 tahminlerininden yüksek olduğuna dikkat çekerek "Türkiye devlet tahvillerinin getirilerinin yükselmesini ya da enflasyon risklerinin azalmasını beklemeyi tercih ediyoruz." dedi ve bunun yılın ikinci yarısında mümkün olabileceğini ifade etti. Kurum enflasyonun 2025 yılı sonunda yüzde 25,2 olacağını öngördü.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Mert 3 ay önce Şikayet Et
    En az 50 gidişat onu gösteriyor
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    En az 44 mecbur maaş artışı.
    Cevapla
  • Maraşlı 3 ay önce Şikayet Et
    dolar yıl sonu 42 lira
    Cevapla