Joe Biden kapı kapı dolaşıyor! 300 milyar dolarlık Rus varlığına göz dikti

ABD Başkanı Biden, dondurulan 300 milyar dolarlık Rus varlıklarına el konulmasına izin veren yasayı destekliyor. Biden yönetiminin konu ile ilgili G7 ülkelerinden destek aradığı belirtiliyor.

GİRİŞ 11.01.2024 12:07 GÜNCELLEME 11.01.2024 12:20
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

ABD'de Joe Biden'ın yönetiminin dondurulmuş 300 milyar dolarlık Rus varlıklarına el konulmasına izin verecek yasayı desteklediği belirtildi.

Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Senato Dış İlişkiler Komitesi'ne kasım ayında gönderdiği bir nota göre Biden yönetiminin fonlara el konulmasını olanak tanıyacak yasa tasarısına prensipte sıcak baktığı ifade edildi.

Bloomberg News'te yer alan habere göre Ulusal Güvenlik Konseyi, "Tasarı, yürütme organının Ukrayna yararına Rus egemen varlıklarına el koyması için gereken yetkiyi sağlayacaktır" dedi.

BİDEN YÖNETİMİ DESTEK ARAYIŞINDA

Diğer taraftan ABD yönetimi Ukrayna'nın yeniden inşası için Rus varlıklarına el konulması konusunda destek arayışında. Biden'ın hamlesi, Cumhuriyetçilerin Ukrayna'ya 60 milyar dolardan fazla fon sağlanmasını engellediği bir döneme denk geldi. Cumhuriyetçiler, Washington'un mali yükün büyük bölümünü taşıdığı endişesiyle Ukrayna'ya desteğin kısıtlanması gerektiği savundu.

ABD yönetimi, el koyma planını desteğin cılız olduğu Avrupa başta olmak üzere G7 müttefikleriyle uyumlu hale getirmek istiyor. Dünya Bankası, Ukrayna'nın yeniden inşasının yaklaşık 411 milyar dolara mal olabileceğini tahmin etmişti.

AVRUPA'DAN ALTERNATİF PLAN

Avrupa ülkeleri ise Rus varlıklarına el konulmasına endişe ile yaklaşıyor. AB ülkeleri savaş nedeniyle Rusya Merkez Bankası'nın yaklaşık 200 milyar eurosunu dondurdu. Rus varlıklarını tutan finansal kurumlar bunların vadesi geldikçe yeniden yatırım yaparak ciddi bir kazanç sağlıyor. AB, ana para yerine bundan elde edilen gelirleri hedef almak istiyor. Konunun önümüzdeki ay yapılacak olan G-7 liderler toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • HIDIR BUDUR 3 ay önce Şikayet Et
    ABD; Ukrayna’yı uçbeyi gibi Rusya ile dalaştıracak şekilde Rusyanın bağrına sokup diğer taraftan da Isveç ve Finlandiya’yı da NATO’ya sokma stratejisi ile savaşı genişletip tıpkı “Saddamla İran’ı 8 sene savaştırdığı” gibi yine ülkeleri vekaleten savaştırıp uzak ABD kıt’asında göbeğini kaşıma hesabındadır.
    Cevapla
  • ebabil 65 3 ay önce Şikayet Et
    bunlarda yahudiler gibi hırsız başkalarının malını çalıyorlar yazıklar olsun
    Cevapla
  • Vatandaş ! 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'deki Sinegogların ALTINDA tünel varmı diye ARAŞTIRILSIN !! ! CAMBAZA bakmayın !!!!!!
    Cevapla
  • Kartal gözü . 3 ay önce Şikayet Et
    Cöl tilkisi abd israel....acıktı ırakı yedi Suriye'yi yedi. Gazzeyi yedi. Şimdi kart horoz Ruslara geldi ...ama dişleri kırılır . Yakında
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlar yanki. Bunlar hırsız. Eşkiyalıkta ve haydutlukta sınır tanımıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle