Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın 'Yatırımcı Günleri'nde

TCMB, bugün New York'ta yatırımcı toplantıları düzenleyecek. Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın katılacağı toplantılarda büyüklüğü 50 trilyon doları bulan dünyanın en büyük yatırım fonları ile buluşulacak.

GİRİŞ 11.01.2024 09:58 GÜNCELLEME 11.01.2024 13:09
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ABD'de ilk kez düzenleyeceği "Yatırım Günleri" toplantısı bugün gerçekleştirilecek.

ABD'li yatırımcıların talep ettiği toplantıya TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan katılım gösterecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek toplantılara online katılacak.

PİYASALARIN GÖZÜ TOPLANTIDAN GELECEK MESAJLARDA

Bugün gözler Merkez Bankası'nın, bu hafta New York'ta başlayacak olan "Yatırımcı Günleri" toplantılarına çevrildi.

FONLARIN BÜYÜKLÜĞÜ 50 TRİLYON DOLARI BULUYOR

Erkan ve TCMB yöneticileri burada, büyüklüğü 50 trilyon doları bulan dünyanın en büyük yatırım fonlarından 200'ü aşkın üst düzey temsilci ile bir araya gelecek.

Analistler, toplantıdan gelecek olası haber akışının yurt içinde varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini kaydetti.

TOPLANTI KONULARI

Makroekonomi, para politikası, finansal piyasalar ve bankacılık gibi konularda sunumlar gerçekleştirilecek. Makroekonomi, para politikası, finansal piyasalar ve bankacılık gibi konularda ayrıntılı teknik sunumların yapılacağı toplantıda, geniş kapsamlı soru-cevap bölümleri de yer alacak.

DOLAR/TL, 29,9720

Dolar/TL, dün önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 29,9245'ten günü kapatmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 29,9720 seviyesinden işlem görüyor.

BIST 100 ENDEKSİ, 7.874,16 PUANDA

Yurt içinde dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,78 değer kazancıyla 7.874,16 puandan tamamladı.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.910 ve 8.060 seviyelerinin direnç, 7.820 ve 7.750 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

PİYASALARIN GÜNDEMİ

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de enflasyon verilerinin yanı sıra haftalık işsizlik maaşı başvuruları verilerinin takip edileceğini belirtiliyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • SARÌYERLÌ 3 ay önce Şikayet Et
    o 50 trilyon 80 senedir bizden çalınan para ve onu bundan sonra oradan alacağız o para bizim olacak geçmişteki yaptıklarının cezası Amerikanın
    Cevapla
  • amin 3 ay önce Şikayet Et
    RABİM FAİZLERİN DÜŞÜRMEK NASİPET SİN HERKEZİN EV SAHİBİ OLMASINI NASPETSİN SİZLERE AMİN n
    Cevapla
  • Kamil 3 ay önce Şikayet Et
    Para niye gereklidir , Ne işe yarar ? Tabiki , Yatırım için gereklidir . Mega Fütüristik bir İstanbul inşa edebiliriz . Dev endüstriyel sanayi bölgeleri kurulabilir . Nükleer enerji santralleri inşa edebilir , Tarımı ve Hayvancılığı şaha kaldırabiliriz . Savunma sanayimiz büyük atılımlar yapar . İhracat rakamları katlanabilir , Daha fazla ekonomik girdi sağlanır . İstihdam artar .
    Cevapla
  • Emekli Memur 3 ay önce Şikayet Et
    Mubarek kandili bile hiçe sayıp Yalanın gözüne vuruyorsunuz. Yalandan kim ölmüş değilmi, ölmez ama ölümden sonra hesabı zor olur.
    Cevapla
  • Veli 3 ay önce Şikayet Et
    Emekli maaşı 10 bin olur.emekli artık tatil yapar,araba ev, hatta yat bile alabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle