Avrupa'da doğal gaz fiyatları geriliyor!

Avrupa doğal gaz fiyatları, Kızıldeniz'de gemilere yapılan saldırılar ve soğuk havanın yarattığı risklere rağmen arzdaki rahatlığın etkisiyle yönünü aşağı çevirdi.

Avrupa'da doğal gaz fiyatları geriliyor!
Avrupa'da doğal gaz fiyatları geriliyor!
GİRİŞ 10.01.2024 16:19 GÜNCELLEME 10.01.2024 16:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hollanda TTF'de güne yüzde %3,1'e varan yükselişle başlayan Şubat teslimi gaz fiyatı, 31,35 euro seviyesinden 30,6 euroya geri geldi. Düne göre yüzde 1,58 düştü.

Mart teslimi gaz fiyatı yüzde 1,77, Nisan teslimi gaz fiyatı yüzde 1,13 düştü. Sırasıyla 30,55 ve 30,50 euro seviyesinde.

Yakıt tedariki Kızıldeniz'deki gerilimden şu ana kadar doğrudan etkilenmemiş olsa da Avrupa'daki gaz piyasaları genellikle alarm sinyallerine hızlı tepki veriyor. Katar'dan gelen sıvılaştırılmış doğal gaz taşıyıcıları Avrupa'ya giden en kısa yol olan Süveyş Kanalı'ndan geçmeye devam ederken, çoğu nakliyeci Afrika çevresinde daha uzun yolculuklar yapmayı tercih ediyor.

Spark Commodities'in verilerine göre, Ocak ayının ilk günlerinde spot fiyatların düşmesiyle birlikte bu durum henüz daha pahalı sevkiyata dönüşmedi. Buna ek olarak, Asya'daki spot LNG fiyatları daha ılıman bir hava görünümü ve yüksek stoklar nedeniyle düşerek bölgeler arasındaki kargo rekabetini sınırladı.

Bu arada, tahminci Maxar Technologies Inc'e göre, ortalamanın altındaki sıcaklıklar Avrupa'da en az bir hafta daha devam edecek ve potansiyel olarak ısınma talebini artıracak. Bazı ülkeler önümüzdeki hafta ısınmaya başlayacak.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Enişte 3 ay önce Şikayet Et
    Bizde de yükseliyor nasıl iş ,gıda enflasyonu biz hariç tüm ülkelerde düşüyor nasıl iş ??
    Cevapla