Yaklaşık 700 bin kamu işçisi ek zam istiyor

Türk-İş ve Hak-İş yetkilileri talepleri değerlendirmek üzere bir araya geldi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Toplu iş sözleşmesinde elde edilen haklar daha fazla erimesin diye 1 Ocak'tan geçerli olacak ek protokol talep edeceğiz" dedi

Yaklaşık 700 bin kamu işçisi ek zam istiyor
Yaklaşık 700 bin kamu işçisi ek zam istiyor
GİRİŞ 10.01.2024 15:23 GÜNCELLEME 10.01.2024 16:19
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Kamuda çalışan işçiler ek zam istiyor. Hak-İş ve Türk-İş tabandaki bu taleple ilgili harekete geçti.

Önce Hak-İş, konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bir mektup gönderdi. Ardından Türk-İş ve Hak-İş yönetimi bir araya geldi.

İki işçi sendikası, 'Kamu Çerçeve Protokolü'ndeki hakların iyileştirilmesine yönelik talepleri ele aldı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Bir ek protokolün yapılması hususunda genel bakış açımız var. Hükümetin de Türk-İş'in de bizimle aynı noktaya gelmesi için çalışmalar var. Müzakerelerde bunu göreceğiz." dedi.

Taleplerinin refah payı ve iyileştirme olduğunu belirten Arslan, fiyat artışlarına dikkat çekti. Arslan, "Toplu iş sözleşmesi ile elde ettiğimiz haklarımızın daha fazla erimemesi için bir ek protokol ile 1 ocak itibarıyla kamuda yaklaşık 600 bin civarındaki arkadaşımızın haklarının iyileştirilmesini talep edeceğiz." ifadelerini kullandı.

700 bine yakın kamu işçisi toplu sözleşmeye göre; 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 10 artış, artı enflasyon farkı alacak. İkinci 6 ayda ise yüzde 10 artı enflasyon farkı kadar artış yapılacak.

İşçilerin beklentisi bu oranların ek protokolle güncellenmesi yönünde.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Dağıt Torpilliye 3 ay önce Şikayet Et
    Sorumluluğu bile olmayan kamu işçilerinin istemesine bakılırsa, bitmez istekleri. Devlette büro temizlik işi yapan kamu işçisi,, fabrikada büro temizlik işi yapanın 2.5 katı alıyor. Fabrika işçisi asgari ücret alırken, kamu işçisin yan ödemelerle ortalama aylık geliri 42.000 -43.000 TL civarlarında olacak 2024 yılında. Kamu işçilerine ne versen yetmez, fazlasını isterler. Gözleri aç.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    memur ayrı kadroluisci ayrı bide taşeron belediye işçilerine bakın
    Cevapla
  • Dadas 3 ay önce Şikayet Et
    kesinlikle hiç bir işçi zam olmadan oy vermeyecektir ,Akp hükümetine , perişan ettiniz bizi
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    memurdan fazla maaş alıyorsunuz.hala istekler
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    memur yillarca okuyor,askerlik,kpss derken 30 yaşında ancak memur olabiliyor ve 65 yaşında emekli oluyor. işçi de 35 yaşında emekli oluyor.siz şimdi memurla eşit olmak istiyorsunuz ha?
    Cevapla
  • El Cevap 3 ay önce Şikayet Et
    Safın biri, "hiç bekleme işçi ol" demiş. Hiç güleceğim yoktu. Kamu işçisi olabilmek için torpili bulman, yandaş olman, partizan olman, akraba olman, ... vb. gerekiyordu o zamanlar. Belediyelerde hala geçerli bu durumlar bildiğim kadarıyla.
    Cevapla
  • ali bey 3 ay önce Şikayet Et
    hiç bekleme işçi ol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle