Fed, acil durum programını sonlandırıyor

Fed, bankalara yönelik acil durum programını uzatmayı düşünmüyor. Bankacılık krizi sürecinde uygulamaya alınan programın mart ayında sona ermesi öngörülüyor.

Fed, acil durum programını sonlandırıyor
Fed, acil durum programını sonlandırıyor
GİRİŞ 10.01.2024 11:53 GÜNCELLEME 10.01.2024 11:53

Fed'in Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, bankacılık krizi sürecinde başlatılan acil kredi programının uzatılması ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

2023 yılında üst üste gelen banka iflaslarının ardından Banka Vadeli Fonlama Programı uygulamaya alınmıştı. Söz konusu programın acil bir önlem olduğuna vurgu yapan Barr, finansal sistemdeki stresi azaltılmasının amaçlandığını belirtti. Banka Vadeli Fonlama Programı, 11 Mart'ta sona erecek. Program kapsamında bankalara bir yıla kadar borçlanma olanağı tanınıyor.

Fed yetkilisi, banka sermayelerine yönelik Basel III düzenlemesini dikkatlice değerlendirdiklerini ifade etti. Barr, beklenen reformların etkisine ilişkin anketin sonuçlarının yayınlanacağını da açıkladı.

Bankaların ciddi karşı çıktığı düzenlemeler iled Fed'in gereksiz kredi kullanımını azaltmayı hedeflediği belirtildi. Barr'ın açıklamaları Fed'in ilk kez önemli değişikler yapmayı düşündüğüne işaret işaret etti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.